IEC Portal de publicacions > Botiga


Referència: 58302
Dossiers agraris



Volum: 19 : La varietat garnatxa negra
Data d´edició: 2017
ISSN (format paper): 1135-2108
ISSN (format digital): 2013-9772
Descripció física: 129 p. : il·l. gràf. ; 23 cm
Editorial: IEC

Resum


Altres números:

Afegir a la cistella
  5,00 €  
Sumari  

Història dels orígens de la Garnatxa negra
Puiggròs i Jové, Josep M.
Matèries:   Vinya - Varietats - Història
Mots clau: vernaccia, garnatxa negra, cannonau
Keywords: Vernaccia, Grenache Noir, Cannonau
Palabras clave: vernaccia, garnacha tinta, cannonau.

P. 11-32
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

Vitis catalana: una eina per a documentar les varietats de ceps presents als territoris de parla catalana
Escala, Jordina
Matèries:   Vinya - Varietats - Recursos electrònics en xarxa
Vinya - Varietats - Catalunya - Bases de dades
Mots clau: Vitis Catalana, varietats de vinya catalanes, base de dades documental.
Keywords: Vitis Catalana, Catalan vine varieties, documentary database.
Palabras clave: Vitis Catalana, variedades de viña catalanas, base de datos documental.

P. 33-41
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

Característiques agronòmiques del conreu de la garnatxa negra
Villarroya i Serafini, Agustí
Matèries:   Vinya - Varietats
Mots clau: característiques agronòmiques, garnatxa negra.
Keywords: agronomic characteristics, Grenache Noir.
Palabras clave: características agronómicas, garnacha tinta.

P. 43-49
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

Repercussions del canvi climàtic en la qualitat del vi de garnatxa negra en les terres de Tarragona i el Priorat
Nadal Roquet-Jalmar, Montserrat ; Sánchez-Ortiz, Antoni
Matèries:   Canvis climàtics - Aspectes ambientals
Vinya - Varietats - Catalunya
Mots clau: variabilitat climàtica, estrès hídric, topografia, compostos fenòlics, producció.
Keywords: climate variability, water stress, topography, phenolic compounds, yield.
Palabras clave: variabilidad climática, estrés hídrico, topografía, compuestos fenólicos, producción.

P. 51-66
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

Selecció clonal de la garnatxa negra
Domingo i Gustems, Carme
Matèries:   Vinya - Genètica
Mots clau: ampelografia, ampelologia, garnatxes.
Keywords: ampelography, ampelology, Grenaches.
Palabras clave: ampelografía, ampelología, garnachas.

P. 67-69
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

Correlació entre territori i vins de garnatxa negra de la denominació d'origen Montsant i la denominació d'origen qualificada Priorat
Grau, Claustre ; Masqué, M. Carme ; Valiente, Josep ; Elorduy Vidal, Xoan
Matèries:   Vi - Denominacions d'origen - Catalunya
Vinya - Varietats - Catalunya
Mots clau: sòls, garnatxa negra.
Keywords: soils, Grenache Noir.
Palabras clave: suelos, garnacha tinta.

P. 71-85
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

Caracterització fenòlica i aromàtica de la garnatxa negra a la denominació d'origen Montsant. Estratègies enològiques per a la millora del color
Lamo, Sergi de
Matèries:   Fenols
Vinya - Varietats - Montsant (Catalunya : Massís)
Mots clau: garnatxa negra, color, compostos fenòlics, compostos aromàtics, anàlisi sensorial, estratègies de vinificació.
Keywords: Grenache Noir, colour, phenolic compounds, aromatic compounds, sensory analysis, oenological strategies.
Palabras clave: garnacha tinta, color, compuestos fenólicos, compuestos aromáticos, análisis sensorial, estrategias de vinificación.

P. 87-105
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

Característiques sensorials de la garnatxa negra de la DOQ Priorat
Mateo Sanz, Josep Maria ; Canals, Joan Miquel
Matèries:   Vinya - Varietats - Priorat (Catalunya)
Vi - Denominacions d'origen - Catalunya
Mots clau: tast, atributs, garnatxa negra, tipicitat, DOQ Priorat.
Keywords: tasting, attributes, Grenache Noir, typicity, DOQ Priorat.
Palabras clave: cata, atributos, garnacha tinta, tipicidad, DOC Priorat.

P. 107-117
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

Descriptors aromàtics i gustatius que identifiquen la garnatxa negra a Catalunya
Nadal Roquet-Jalmar, Montserrat ; Domènech, Joan Ignasi
Matèries:   Vi - Degustació
Vinya - Varietats - Catalunya
Mots clau: degustació, fitxes de tast, panel de tast, aroma, gust, garnatxa.
Keywords: tasting, tasting files, tasting panel, aroma, taste, Grenache.
Palabras clave: degustación, fichas de cata, panel de cata, aroma, gusto, garnacha.

P. 119-129
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

Dades de l´usuari/ària

Per a navegar pel portal necessiteu Mozilla o Microsoft Internet Explorer (recomanem la versió 5.0 o superior).
Amb altres navegadors i/o resolucions podria ser que visualitzéssiu incorrectament alguna de les pàgines del portal.