IEC Portal de publicacions > Revistes científiques


Referència: 44762
TECA : tecnologia i ciència dels aliments



Enllaç: ISSUU
Volum: 13 : núm. 1 (juny 2011)
Data d´edició: 2011
ISSN (format paper): 1137-7976
ISSN (format digital): 2013-987X
Descripció física: 48 p. : il·l. col. ; 30 cm
Editorial: IEC

Altres números:

Obra exhaurida [+]
Sumari  

Editorial

Sobre el preu del blat i el preu del pa
Pujol Palol, Miquel
Matèries:   Blat - Preus
Pa - Preus

P. 2
Citació bibliogràfica Text completText complet

Articles

Prendre cinc racions al dia entre fruites i hortalisses, un repte accessible per a tothom
Moñino Gómez, Manuel ; Cervera Ral, Pilar
Matèries:   Dieta
Fruita (Aliment)
Hortalisses (Aliment)
Aliments - Consum
Mots clau: Fruites, hortalisses, verdures, antioxidants, promoció de la salut, prevenció de malalties prevalents.
Keywords: Fruit, vegetables, antioxidants, health promotion, prevalent disease prevention.

P. 3-10
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Innovacions en l'enginyeria d'aliments : tecnologies emergents
Ibarz Ribas, Albert ; Falguera, Víctor
Matèries:   Tecnologia dels aliments
Mots clau: Tecnologies emergents, irradiació ionitzant, escalfament IR, escalfament dielèctric, escalfament òhmic.
Keywords: Emerging technologies, ionising irradiation, IR heating, dielectric heating, ohmic heating.

P. 11-20
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Som graminívors els humans? Una aproximació paremiològica a la qüestió
Renom Vilaró, Pere
Matèries:   Aliments - Citacions, màximes, etc.
Proverbis catalans
Alimentació - Mediterrània (Regió)
Mots clau: Graminívors, omnívors, cereals, pa, dieta, dietètica, refranys, saber popular, tradició, aliment, mediterrània, cuina catalana.
Keywords: Graminivorous, omnivorous, cereals, bread, diet, dietetics, proverb, popular knowledge, tradition, food, Mediterranean, Catalan cuisine.

P. 21-27
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Millora nutricional dels ous i la carn de pollastre mitjançant l'alimentació
Barroeta, Ana C. ; Vilarrasa, Ester
Matèries:   Pollastres - Cria i desenvolupament
Pollastres - Alimentació
Mots clau: Ous, carn de pollastre, modificació nutricional, lípids, vitamina E.
Keywords: Eggs, chicken, nutritional modification, lipids, vitamin E.

P. 28-35
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Importància biològica dels additius antioxidants en alimentació animal
Peris, Sílvia
Matèries:   Antioxidants
Additius alimentaris
Animals - Alimentació
Mots clau: Oxidació lipídica, etoxiquina, alimentació animal.
Keywords: Antioxidants, lipid oxidation, ethoxyquin, animal nutrition.

P. 36-41
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Vibrio parahaemolyticus: característiques i viabilitat en matrius de peix
Calvo Torras, M. Àngels ; Arosemena Angulo, Leonardo ; Domínguez Clavería, Lídia ; Girmé Vidal, Gisela ; Rodríguez González, María ; Adelantado Faura, Carles ; Pérez Caullán, Lucía
Matèries:   Peixos - Microbiologia
Mots clau: Vibrio parahaemolyticus, viabilitat, salmó, tonyina.
Keywords: Vibrio parahaemolyticus, viability, salmon, tuna.

P. 42-44
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Entrevista

Rosaura Farré Rovira
Matèries:   Farré Rovira, Rosaura - Intervius

P. 45-47
Citació bibliogràfica Text completText complet

Museus

Museu Agbar de les Aigües
Matèries:   Aigua - Museus

P. 48
Citació bibliogràfica Text completText complet

Dades de l´usuari/ària

Per a navegar pel portal necessiteu Mozilla o Microsoft Internet Explorer (recomanem la versió 5.0 o superior).
Amb altres navegadors i/o resolucions podria ser que visualitzéssiu incorrectament alguna de les pàgines del portal.