Portal de publicacions
> Revistes i butlletins
Referència: 34462
Volum: Núm. 13 : desembre 2008
Data d´edició: 2008
ISSN (format paper): 1137-7976
ISSN (format digital): 2013-987X
Descripció física: 60 p. : il·l. col. ; 30 cm
Editorial: IEC
Altres números:
(PDF) 23 : 2024
(PDF) 22 : desembre 2023
(PDF) 21 : 2022
(PDF) 20 : 2021
(PDF) 19 : 2020
(PDF) 18 : 2019
(PDF) 17 : 2018
(PDF) 16 : 2016
(PDF) 15 : 2015
(PDF) 14 : Número 2 (2014)
(PDF) 14 : núm. 1 (2014)
(PDF) 13 : núm. 2 (desembre 2011)
(PDF) 13 : núm. 1 (juny 2011)
(PDF) 12 : núm. 2 (desembre 2010)
(PDF) 12 : núm. 1 (maig 2010)
(PDF) 11 : núm. 2 (desembre 2009)
(PDF) 11 : núm. 1 (juliol 2009)
(PDF) Núm. 13 : desembre 2008
(PDF) Núm. 12 : maig 2008
(PDF) Núm. 11 : setembre 2007
(PDF) Núm. 10 : desembre 2006
(PDF) Núm. 9 : maig 2006
(PDF) Núm. 8 : novembre 2005
(PDF) Núm. 7 : febrer 2005
(PDF) Any 5, núm. 6 : des. 2002
(PDF) Any 4, núm. 5 : juny 2000
(PDF) Any 3, núm. 4 : setembre 1999
(PDF) Any 3, núm. 3 : gener 1999
(PDF) Any 2, núm. 2 : juliol 1998
(PDF) Any 1, núm. 1 : desembre 1997
(PDF) Any 1, núm. 0 : desembre 1996
Editorial
Tecnologia
Avenços en la investigació dels olis d'oliva de la varietat arbequina
Motilva Casado, Maria José
Mots clau: denominació d’origen protegida (DOP), arbequina, oli verge, polifenols.
Disseny d'aliments funcionals
Ramírez, Bartolomé
Mots clau: aliment, dieta, salut, aliment funcional.
Keywords: food, diet, health, functional food.
Ciència
Com s'ha d'abordar l'anàlisi d'al·lèrgens i la interpretació dels seus resultats?
González Valdelièvre, Pascal
Mots clau: ingredients al·lergènics, tècniques analítiques (mètode ELISA, mètode PCR),
kits de selecció.
Educació
Disseny d'un crèdit variable sobre hàbits saludables per al primer cicle de l'ESO
Carrillo, Elena
Mots clau: educació nutricional, crèdit variable, hàbits saludables.
Nutrició
La Funcionalitat de la luteïna i altres pigments carotenoides
Peris, Sílvia
Mots clau: luteïna, zeaxantina, pigments carotenoides, degeneració macular, càncer, malalties cardiovasculars, immunitat, fonts dietètiques, biodisponibilitat.
Ciència i gastronomia
Recerca gastronomicocientífica : un món per descobrir
Castells Esqué, Pere
Mots clau: ciència i cuina, El Bulli, Celler de Can Roca, Sant Pau, Alícia.
Seguretat alimentària
La Declaració dels ingredients al·lergènics en l'etiqueta dels aliiments
Castell Garralda, Victòria
Mots clau: al·lèrgies alimentàries, intoleràncies alimentàries, etiqueta, legislació.
Keywords: food allergies, food intolerance, label regulations.
Entrevista
Legislació i normativa
Els Aliments funcionals i les declaracions alimentàries : una aproximació al Reglament CE 1924/2006 i als diferents tipus de declaracions alimentàries
Bañares Vilella, Silvia
Mots clau: aliments funcionals, PASSCLAIM, FUFOSE, al·legacions alimentàries, declaracions alimentàries, Reglament CE 1924/2006.
Keywords: funtional food, PASSCLAIM, FUFOSE, food claims, Regulation EU 1924/2006.
Alimentació i salut
Obesitat, avui
Roset i Elias, M. Assumpció
Mots clau: obesitat, pes, hàbits nutricionals i sedentaris, activitat física.
Keywords: obesity, weight, nutrional and sedentary habits, physical activity.
Fires
Bta 2009, Barcelona Tecnologies de l'Alimentació, aposta per la innovació i la internacionalització
Museus