IEC Portal de publicacions > Botiga


Referència: 38942
TECA : tecnologia i ciència dels aliments




Volum: 11 : núm. 2 (desembre 2009)
Data d´edició: 2009
ISSN (format paper): 1137-7976
ISSN (format digital): 2013-987X
Descripció física: 48 p. : il·l. col. ; 30 cm
Editorial: IEC

Altres números:

Obra exhaurida [+]
Sumari  

Editorial

La Dieta mediterrània entra a formar part del patrimoni cultural immaterial de la humanitat de la UNESCO
Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació. Redacció
Matèries:   Dieta mediterrània

P. 2
Citació bibliogràfica Text completText complet

Tecnologia

Tècniques no destructives per al control del processament d'aliments
Benedito Fort, José Javier ; Díaz, R. ; Cervera, L. ; Mulet Pons, Antonio
Matèries:   Aliments - Control de qualitat
Mots clau: Control d’aliments, ultrasons, espectroscòpia infraroja.
Keywords: Food control, ultrasound, spectroscopy infrared.

P. 3-11
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Crioconcentració de fluids alimentaris: una tecnologia emergent?
Auleda Amorós, Josep M. ; Hernández Yañez, Eduardo ; Raventós Santamaria, Mercè
Matèries:   Crioconcentració
Sucs de fruita - Indústria i comerç - Refrigeració
Mots clau: Crioconcentració, suc, fluid alimentari, cristal·lització.
Keywords: Freeze concentration, fruit juice, crystallization.

P. 12-18
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Tractament anaerobi de residus de la indústria alimentària
Flotats i Ripoll, Xavier ; Fernández, Belén
Matèries:   Aliments - Indústria i comerç - Residus
Aigües residuals - Depuració
Residus orgànics - Reciclatge
Mots clau: Residus orgànics, aigua residual, digestió anaeròbia.
Keywords: Organic waste, wastewater, anaerobic digestion.

P. 19-24
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Utilització de la tomografia computeritzada com a nova tecnologia per a la indústria del pernil curat
Santos-Garcés, Eva ; Gou, Pere ; García-Gil, Núria ; Picouet, Pierre ; Fulladosa, Elena
Matèries:   Pernil - Tomografia
Pernil - Indústria i comerç
Mots clau: Tomografia computeritzada, pernil curat, sal, distribució de sal.
Keywords: Computed tomography, dry-cured ham, salt, salt distribution.

P. 25-28
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Recerca

Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments
Juan Godoy, Bibiana
Matèries:   Centres d'investigació - Catalunya
Alimentació - Investigació
Mots clau: Innovació, recerca, alimentació.
Keywords: Innovation, research, food.

P. 29-31
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Els Incentius fiscals i la certificació de l'R+D+i : una oportunitat en temps de crisi
Martí, Miquel
Matèries:   Incentius fiscals - Espanya
Investigació - Espanya - Certificació
Mots clau: AIDIT, UPC, UPM, R+D+i, innovació, incentius fiscals, certificació, deduccions, bonificació Seguretat Social, informe motivat, MICINN, col·laboració universitat-empresa.

P. 32-35
Citació bibliogràfica Resum Text completText complet

Fundacions

El Banc dels aliments, destí prioritari dels aliments no vendibles
Peix i Massip, Jordi
Matèries:   Aliments - Abastament - Catalunya
Pobresa - Catalunya
Mots clau: Banc dels aliments, reciclatge, control de qualitat.

P. 36-40
Citació bibliogràfica Resum Text completText complet

Entrevista

Pilar Cervera i Ral
Matèries:   Cervera i Ral, Pilar - Intervius

P. 41-42
Citació bibliogràfica Text completText complet

Museus

El Museu de l'Embotit
Matèries:   Embotits - Museus

P. 43-47
Citació bibliogràfica Text completText complet

Altres

Taula periòdica de les confitures
Matèries:   Compota

P. 48
Citació bibliogràfica Text completText complet

Dades de l´usuari/ària