IEC Portal de publicacions


Referència: 58922
Quaderns agraris



Enllaç: ISSUU

Volum: 42 : juny 2017
Data d´edició: 2017
ISSN (format paper): 0213-0319
ISSN (format digital): 2013-9780
Descripció física: 142 p. : il·l. b/n ; 23 cm
Editorial: IEC

Altres números:

Afegir a la cistella
  10,00 €  
Sumari  

Articles

Segrest de carboni en pedreres rehabilitades amb sòls adobats amb fangs de depuradora
Gonzalez Campistany, Robert ; Carabassa Closa, Vicenç ; Alcañiz i Baldellou, Josep M.
Matèries:   Restauració d'espais afectats per activitats extractives
Carboni
Aigües residuals - Plantes de tractament
Fang de depuradora com a adob
Mots clau: segrest de carboni, restauració d’activitats extractives, rehabilitació de sòls, fangs de depuradora.
Keywords: carbon sequestration, rehabilitation of mined sites, soil remediation, sewage sludge.
Palabras clave: secuestro de carbono, restauración de actividades extractivas, rehabilitación de suelos, lodos de depuradora.

DOI: 10.2436/20.1503.01.72

P. 7-24
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

Estudi sobre l'efecte de la pastura amb bovins en el paisatge mediterrani del parc natural dels Ports
Escolà, Marta ; Calleja, Juan Antonio ; Serrano, Emmanuel ; Carvalho, João ; Forcadell, Josep Maria ; Olivé, Xavier ; Bartolomé, Jordi
Matèries:   Pasturatge - Parc Natural dels Ports (Catalunya)
Mots clau: pasturatge de vaques, selecció de la dieta, gestió ramadera, risc d’incendi, emmatollament, anàlisi microhistològica, remugants.
Keywords: cattle grazing, diet selection, livestock management, fire hazard, bush encroachment, forest, microhistological analysis, ruminants.
Palabras clave: pastoreo de vacas, selección de la dieta, gestión de ganado, riesgo de incendio, matorralización, análisis microhistológico, rumiantes.

DOI: 10.2436/20.1503.01.73

P. 25-49
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

La millora genètica vegetal a la Diputació de Barcelona, l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona i la Fundació Miquel Agustí: una història de cent anys
Casañas Artigas, Francesc ; Casals Missio, Joan ; Simó Cruanyes, Joan
Matèries:   Millora genètica - Barcelona
Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB) - Història
Fundació Miquel Agustí - Història
Mots clau: millora genètica, blat, blat de moro farratger, hortalisses, alfals, història.
Keywords: genetic improvement, wheat, forage maize, vegetables, alfalfa, history.
Palabras clave: mejora genética, trigo, maíz forrajero, hortalizas, alfalfa, historia.

DOI: 10.2436/20.1503.01.74

P. 51-71
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

Desenvolupament rural a l'alt Pirineu i Aran. Emprenedoria i participació de les dones
Tulla, Antoni F. ; Pallarès i Blanch, Marta ; Vera, Ana
Matèries:   Empresàries - Pirineu català (Catalunya)
Empresàries - Vall d'Aran (Catalunya)
Dones en el desenvolupament rural
Mots clau: avantatge comparatiu, desenvolupament rural, emprenedoria, gènere, governança, Pirineus catalans.
Keywords: comparative advantage, rural development, entrepreneurship, gender, governance, Catalan Pyrenees.
Palabras clave: ventaja comparativa, desarrollo rural, emprendimiento, género, gobernanza, Pirineo catalán.

DOI: 10.2436/20.1503.01.75

P. 73-101
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

Agrofòrum

Els boscos municipals d'utilitat pública: origen històric i model de gestió actual
Castelló i Vidal, Joan Ignasi
Matèries:   Boscos - Gestió
Desamortització
Mots clau: boscos municipals, boscos comunals, desamortització, participació.
Keywords: municipal forest, communal forest, disentailment, participation.
Palabras clave: montes municipales, montes comunales, desamortización, participación.

DOI: 10.2436/20.1503.01.76

P. 105-126
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

La conservació dels aliments: quatre pinzellades històriques a una circumstància universal
Alcover Cateura, Pablo José
Matèries:   Aliments - Conservació - Història
Mots clau: conservació d?aliments, salaó, assecament.
Keywords: food preservation, salting, drying.
Palabras clave: conservación de alimentos, salazón, secado.

DOI: 10.2436/20.1503.01.77

P. 127-137
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

[Altres]

Normes de presentació d'originals per als autors

P. 139-142
Citació bibliogràfica Text completText complet

Dades de l´usuari/ària