IEC Portal de publicacions null


Referència: 59062
Terminàlia




Volum: Núm. 15 : juny 2017
Data d´edició: 2017
ISSN (format paper): 2013-6692
ISSN (format digital): 2013-6706
Descripció física: 64 p. : il·l. ; 28 cm
Editorial: IEC

Altres números:

Afegir a la cistella
  13,00 €  
Sumari  

Editorial


Articles

Petit viatge per la terminologia de l'alimentació i la gastronomia: trenta anys de neologismes
Serra Figueras, Montserrat
Matèries:   Alimentació - Terminologia
Català - Manlleus
Mots clau: terminologia; neologia; manlleus; normalització; alimentació; gastronomia
Keywords: terminology; neology; loan words; standardization; food; gastronomy

DOI: 10.2436/20.2503.01.101

P. 7-14
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

La estructura cognitiva de la variación terminológica : el papel de la clase conceptual en la denominación de los conceptos especializados
Fernández-Silva, Sabela
Matèries:   Llenguatge i llengües - Variació
Mots clau: variació terminològica; motivació cognitiva; prominència; classe conceptual
Keywords: term variation; cognitive motivation; salience; concept class
Palabras clave: variación terminológica; motivación cognitiva; prominencia; clase conceptual

DOI: 10.2436/20.2503.01.102

P. 15-26
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

Light Nouns and Term Creation in Basque
Zabala, Igone
Matèries:   Gramàtica comparada i general - Formació de mots
Basc - Formació de mots
Mots clau: noms lleugers; creació de termes; paratermes
Keywords: light nouns; term creation; paraterms

DOI: 10.2436/20.2503.01.103

P. 27-37
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Entrevista

Terminàlia parla amb... Carme Ruscalleda i Serra, primera xef catalana que aconsegueix set estrelles Michelin
Terminàlia. Consell de Redacció
Matèries:   Ruscalleda i Serra, Carme - Intervius

P. 38-41
Citació bibliogràfica Text completText complet

Dossier

Gastronomia i terminologia: Aliments: velles i noves tècniques, mots nous i vells
Fons i Solé, Estanislau ; Martín Belloso, Olga
Matèries:   Gastronomia - Terminologia

DOI: 10.2436/20.2503.01.104

P. 42-44
Citació bibliogràfica Text completText complet

Gatronomia i terminologia: Terminologia en l'àmbit de l'antropologia de l'alimentació
Ribas Serra, Joan
Matèries:   Antropologia de l'alimentació - Terminologia

DOI: 10.2436/20.2503.01.105

P. 45-47
Citació bibliogràfica Text completText complet

Recursos terminològics sobre gastronomia
Matèries:   Gastronomia - Terminologia

P. 48-50
Citació bibliogràfica Text completText complet


Espai de trobada


La terminologia en la construcció de les ciències gastronòmiques. Experiència docent en el grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Vila Rigat, Marta ; Bidon-Chanal Badia, Axel ; Egea i Puigventós, Àngels
Matèries:   Gastronomia - Terminologia

P. 57-58
Citació bibliogràfica Text completText complet


Semblança

Isidra Maranges i Prat (1919-2012) : un estudi de la terminologia de la cuina medieval
Bàguena i Maranges, Àngela
Matèries:   Maranges i Prat, Isidra - Biografia
Cuina medieval

DOI: 10.2436/20.2503.01.106

P. 61-64
Citació bibliogràfica Text completText complet

[Altres]

Activitats i publicacions de la Societat Catalana de Terminologia
Matèries:   Societat Catalana de Terminologia - Activitats
Societat Catalana de Terminologia - Publicacions

P. [65]
Citació bibliogràfica Text completText complet

Dades de l´usuari/ària