|
|
Articles
L'agricultura social, una activitat que retorna a la societat més del que inverteix. Aplicació de mètode del retorn social de les inversions
Tulla i Pujol, Antoni Francesc
; Vera, Ana
; Guirado, Carles
; Valldeperas, Natalia
Mots clau: agricultura social, Catalunya, exclusió social, agents d’interès, SROI, tercer sector social, valor afegit.
Keywords: social farming, Catalonia, social exclusion, stakeholders, SROI, Third Sector, added value.
Palabras clave: agricultura social, Cataluña, exclusión social, agentes de interés, SROI, tercer sector social, valor añadido.
Les marques geogràfiques de qualitat europees i la conservació dels recursos fitogenètics hortícoles a Catalunya
Romero del Castillo, Roser
; Simó Cruanyes, Joan
; Casals Missio, Joan
; Casañas Artigas, Francesc
Mots clau: denominació d’origen protegida (DOP), indicació geogràfica protegida (IGP), agrobiodiversitat, horticultura, desenvolupament rural.
Keywords: Protected Designation of Origin (PDO), Protected Geographical Indication (PGI), agrobiodiversity, horticulture, rural development.
Palabras clave: denominación de origen protegida (DOP), indicación geográfica protegida (IGP), agrobiodiversidad, horticultura, desarrollo rural.
El canvi climàtic en el cultiu de la vinya. Efectes en la garnatxa negra
Nadal Roquet-Jalmar, Montserrat
Mots clau: clima, tipus de sòl, estrès hídric, dèficit de pressió de vapor, composició del vi, antocians.
Keywords: climate, stony soil, water stress, vapor pressure deficit, wine composition, anthocyanins.
Palabras clave: clima, tipo de suelo, estrés hídrico, déficit de presión de vapor, composición del vino, antocianos.
Anàlisi de dades composicionals: conceptes bàsics i exemples en ciències aplicades i en el sector agroalimentari
Jarauta Bragulat, Eusebio
Mots clau: dades composicionals, composicions, símplex, geometria d’Aitchison, equacions diferencials composicionals, corbes de creixement, sistema alimentari.
Keywords: compositional data, compositions, simplex, Aitchison geometry, compositional differential equations, growth curves, food system.
Palabras clave: datos composicionales, composiciones, símplex, geometría de Aitchison, ecuaciones diferenciales composicionales, curvas de crecimiento, sistema alimentario.
Agrofòrum
Projecte social per a la recuperació de l'olivera de la varietat Salar d'Arbúcies
Espígol-Llorà, Ramon
Mots clau: projecte social, varietat salar d’Arbúcies, oli d’oliva verge extra de gamma alta, llenguatge equivalent, cost de l’oli d’oliva, aspectes saludables de l’oli d’oliva.
Keywords: social project, Salar d’Arbúcies variety, high-quality extra virgin olive oil, equivalent language, cost of olive oil, healthy aspects of olive oil.
Palabras clave: proyecto social, variedad salar de Arbúcies, aceite de oliva virgen extra de gama alta, lenguaje equivalente, coste del aceite de oliva, aspectos saludables del aceite de oliva.
Els glucòsids d'Esteviol: edulcorant natural per a l'alimentació humana i animal
Costa-Batllori, Pere
Mots clau: sucre, sacarina, estèvia, edulcorants, alimentació.
Keywords: sugar, saccharin, stevia, sweeteners, diet.
Palabras clave: azúcar, sacarina, estevia, edulcorantes, alimentación.
[Altres]
Normes de presentació d'originals per als autors
|
|