IEC Portal de publicacions novetats_editorials⊂ModuleName=


Referència: 62122
Quaderns agraris



Enllaç: ISSUU

Volum: 45 : desembre 2018
Data d´edició: 2018
ISSN (format paper): 0213-0319
ISSN (format digital): 2013-9780
Descripció física: 151 p. : il·l. ; 23 cm
Editorial: IEC

Altres números:

Afegir a la cistella
  10,00 €  
Sumari  

Articles

L'agricultura social, una activitat que retorna a la societat més del que inverteix. Aplicació de mčtode del retorn social de les inversions
Tulla i Pujol, Antoni Francesc ; Vera, Ana ; Guirado, Carles ; Valldeperas, Natalia
Matèries:   Integració social
Agricultura - Aspectes socials - Catalunya
Mots clau: agricultura social, Catalunya, exclusió social, agents d’interčs, SROI, tercer sector social, valor afegit.
Keywords: social farming, Catalonia, social exclusion, stakeholders, SROI, Third Sector, added value.
Palabras clave: agricultura social, Cataluńa, exclusión social, agentes de interés, SROI, tercer sector social, valor ańadido.

DOI: 10.2436/20.1503.01.89

P. 7-39
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

Les marques geogrŕfiques de qualitat europees i la conservació dels recursos fitogenčtics hortícoles a Catalunya
Romero del Castillo, Roser ; Simó Cruanyes, Joan ; Casals Missio, Joan ; Casańas Artigas, Francesc
Matèries:   Denominacions d'origen - Catalunya
Agrobiodiversitat
Horticultura - Catalunya
Mots clau: denominació d’origen protegida (DOP), indicació geogrŕfica protegida (IGP), agrobiodiversitat, horticultura, desenvolupament rural.
Keywords: Protected Designation of Origin (PDO), Protected Geographical Indication (PGI), agrobiodiversity, horticulture, rural development.
Palabras clave: denominación de origen protegida (DOP), indicación geográfica protegida (IGP), agrobiodiversidad, horticultura, desarrollo rural.

DOI: 10.2436/20.1503.01.90

P. 41-69
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

El canvi climŕtic en el cultiu de la vinya. Efectes en la garnatxa negra
Nadal Roquet-Jalmar, Montserrat
Matèries:   Canvis climŕtics
Viticultura
Mots clau: clima, tipus de sňl, estrčs hídric, dčficit de pressió de vapor, composició del vi, antocians.
Keywords: climate, stony soil, water stress, vapor pressure deficit, wine composition, anthocyanins.
Palabras clave: clima, tipo de suelo, estrés hídrico, déficit de presión de vapor, composición del vino, antocianos.

DOI: 10.2436/20.1503.01.91

P. 71-90
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

Anŕlisi de dades composicionals: conceptes bŕsics i exemples en cičncies aplicades i en el sector agroalimentari
Jarauta Bragulat, Eusebio
Matèries:   Equacions diferencials
Mots clau: dades composicionals, composicions, símplex, geometria d’Aitchison, equacions diferencials composicionals, corbes de creixement, sistema alimentari.
Keywords: compositional data, compositions, simplex, Aitchison geometry, compositional differential equations, growth curves, food system.
Palabras clave: datos composicionales, composiciones, símplex, geometría de Aitchison, ecuaciones diferenciales composicionales, curvas de crecimiento, sistema alimentario.

DOI: 10.2436/20.1503.01.92

P. 91-111
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

Agrofňrum

Projecte social per a la recuperació de l'olivera de la varietat Salar d'Arbúcies
Espígol-Llorŕ, Ramon
Matèries:   Olivera - Varietats - Arbúcies
Oli d'oliva - Qualitat
Oli d'oliva - Indústria i comerç - Catalunya
Mots clau: projecte social, varietat salar d’Arbúcies, oli d’oliva verge extra de gamma alta, llenguatge equivalent, cost de l’oli d’oliva, aspectes saludables de l’oli d’oliva.
Keywords: social project, Salar d’Arbúcies variety, high-quality extra virgin olive oil, equivalent language, cost of olive oil, healthy aspects of olive oil.
Palabras clave: proyecto social, variedad salar de Arbúcies, aceite de oliva virgen extra de gama alta, lenguaje equivalente, coste del aceite de oliva, aspectos saludables del aceite de oliva.

DOI: 10.2436/20.1503.01.93

P. 115-133
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

Els glucňsids d'Esteviol: edulcorant natural per a l'alimentació humana i animal
Costa-Batllori, Pere
Matèries:   Stevia rebaudiana
Edulcorants sintčtics
Sucres
Mots clau: sucre, sacarina, estčvia, edulcorants, alimentació.
Keywords: sugar, saccharin, stevia, sweeteners, diet.
Palabras clave: azúcar, sacarina, estevia, edulcorantes, alimentación.

DOI: 10.2436/20.1503.01.94

P. 135-145
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

[Altres]

Normes de presentació d'originals per als autors

P. 147-151
Citació bibliogràfica Text completText complet

Dades de l´usuari/ŕria