IEC Portal de publicacions


Referència: 69462
TECA : tecnologia i ciència dels aliments



Enllaç: ISSUU

Volum: 21 : 2022
Data d´edició: 2022
ISSN (format paper): 1137-7976
ISSN (format digital): 2013-987X
Descripció física: 80 p. : il·l. ; 28 cm
Editorial: IEC

Altres números:

Afegir a la cistella
  9,10 €  
Sumari  

Editorial


Articles

Sostenibilitat pesquera i salut humana
Minuto, Stefania ; Izquierdo, Àngel ; Lloret Fortuny, Elsa ; Bou Novensà, Ricard ; Biton-Porsmoguer, Sebastián ; Alcaide, Manuel ; Carreño, Arnau ; Demestre Alted, Montserrat ; García de Vinuesa, Alfredo ; San Molina, Joan ; Gómez, Sílvia ; Lloret, Josep
Matèries:   Pesca sostenible
Seguretat alimentària
Dieta mediterrània
Salut - Aspectes ambientals
Mots clau: pesca sostenible, salut humana, seguretat alimentaria, omega-3, dieta mediterrània, ecosistemes marins.
Keywords: sustainable fishing, human health, food security, omega-3, Mediterranean diet, marine ecosystems.

DOI: 10.2436/20.2005.01.111

P. 4-16
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Influència del canvi climàtic en la seguretat dels aliments. Un problema real
Rodríguez Jerez, José Juan
Matèries:   Seguretat alimentària
Canvis climàtics - Investigació
Microorganismes patògens
Mots clau: canvi climàtic, seguretat alimentària, patògens alimentaris, virus, micotoxines, paràsits.
Keywords: climate change, food safety, food pathogens, viruses, mycotoxins, parasites.

DOI: 10.2436/20.2005.01.112

P. 17-23
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Carns vermelles i salut
Rivero i Urgell, Montserrat ; Vidal Garcia, Eulàlia
Matèries:   Canvis climàtics
Aliments - Consum
Carn
Desenvolupament sostenible
Mots clau: carns vermelles, salut, sostenibilitat, canvi climàtic, alimentació.
Keywords: red meats, health, sustainability, climate change, foods.

DOI: 10.2436/20.2005.01.113

P. 24-32
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

El menú pel canvi
Celorio Sardà, Ricard ; Montoliu Boneu, Júlia
Matèries:   Alimentació
Desenvolupament sostenible
Emprenedoria
Mots clau: sostenibilitat, salut planetària, noves generacions, emprenedoria.
Keywords: sustainability, planetary health, new generations, entrepreneurship.

DOI: 10.2436/20.2005.01.114

P. 33-37
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Dones científiques
Rivero i Urgell, Montserrat
Matèries:   Científiques - Catalunya
Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació - Socis
Mots clau: dones, alimentació, científiques catalanes, ACCA.
Keywords: women, food, Catalan women scientists, ACCA.

DOI: 10.2436/20.2005.01.115

P. 38-51
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Cinquanta anys de Mercabarna, cinquanta anys de canvis
Ros i Sagués, Joaquim
Matèries:   Mercabarna
Alimentació - Indústria i comerç
Mots clau: oferta, concentració, demanda, canvis, producte, origen.
Keywords: supply, concentration, demand, change, products, origins.

DOI: 10.2436/20.2005.01.116

P. 52-59
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Tot recordant M. del Carmen de la Torre Boronat
González Vaqué, Lluís
Matèries:   Torre Boronat, M. del Carmen

DOI: 10.2436/20.2005.01.117

P. 60-62
Citació bibliogràfica Text completText complet

Conèixer el vostre microbioma us canviarà la vida
Castells Esqué, Pere
Matèries:   Genètica microbiana
Alimentació

DOI: 10.2436/20.2005.01.118

P. 63-64
Citació bibliogràfica Text completText complet

Sabies que...

La inseguretat alimentària nutricional greu s'ha duplicat per la COVID-19 a Espanya
Banqué Molas, Montserrat
Matèries:   Pandèmia de COVID-19, 2020- - Catalunya - Aspectes ambientals
Salut pública
Seguretat alimentària

P. 65
Citació bibliogràfica Text completText complet

Podem obtenir proteïnes làcties sense necessitat de disposar d'una vaca
Chifré i Petit, Ricard
Matèries:   Proteïnes de la llet

P. 66
Citació bibliogràfica Text completText complet

Al teu cos hi ha deu vegades més bacteris que cèl·lules humanes
Martí Palomas, Manel
Matèries:   Bacteris

P. 66
Citació bibliogràfica Text completText complet

La recerca biomèdica amb models animals ajuda a reduir el risc d'obesitat infantil
Tibau Font, Joan
Matèries:   Biomedicina - Investigació - S. XXI
Obesitat

P. 67
Citació bibliogràfica Text completText complet

La Comissió Europea ha obert una consulta pública sobre l'ús de nitrits i nitrats com a additius alimentaris
Vargas Olmo, Joan G.
Matèries:   Nitrits
Nitrats
Additius alimentaris

P. 68
Citació bibliogràfica Text completText complet

Insectes: aliments alternatius del passat i del present
Hidalgo Moya, Joan
Matèries:   Insectes

P. 69
Citació bibliogràfica Text completText complet

[Altres]


Notícies i activitats destacades
Matèries:   Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació

P. 71-72
Citació bibliogràfica Text completText complet


Dades de l´usuari/ària