IEC Portal de publicacions revistes_cientifiques⊂ModuleName=

Referència: 69822


Autor: Blanch i Gisbert, Anicet Ramon

La qualitat microbiològica de l'aigua i la seva contribució al benestar social / Discurs de presentació d'Anicet Ramon Blanch i Gisbert com a membre numerari de la Secció de Ciències Biològiques, llegit el dia 20 de febrer de 2023

Data d'edició: 2023
Descripció física: 59 p. : il·l. col. ; 24 cm
Entitats: Institut d'Estudis Catalans. Secció de Ciències Biològiques
ISBN: 978-84-9965-703-5
DOI: 10.2436/10.1500.11.1
Editorial: IEC


Text complet   Text complet
Resum

L’aigua potable, com l’entenem en el segle XXI, no és un recurs natural i il·limitat. Té un cost i està sotmès a una economia basada en la sostenibilitat que comporta indefectiblement un ús energètic eficient. Només una gestió de les aigües basada en una anàlisi de risc sanitari que ens permeti continuar controlant les malalties infeccioses de transmissió per l’aigua i una visió integrativa d’aquest recurs vital sota el prisma d’«Una sola aigua» ens facilitaran de manera sostenible continuar contribuint a un benestar social per a tothom. La nova concepció de gestió de l’aigua digital comporta la digitalització dels diferents paràmetres en la gestió de les aigües (físics, químics, microbiològics, geològics, socials, econòmics, etc.) i ens ha de permetre una previsió i un aprofitament millorat del recurs per a tots els humans durant aquest segle.


Obra exhaurida [+]
 

Dades de l´usuari/ària