IEC Portal de publicacions > Novetats editorials


Referència: 72942
TECA : tecnologia i cičncia dels aliments



Enllaį: ISSUU

Volum: 23 : 2024
Data d´edició: 2024
ISSN (format paper): 1137-7976
ISSN (format digital): 2013-987X
Descripció física: 85 p. : ilˇl. ; 28 cm
Editorial: IEC

Altres números:

Afegir a la cistella
  9,10 €  
Sumari  

Editorial


Articles

In memoriam a Josep Obiols i Salvat (1933-2024)
ACCA. Junta directiva
Matèries:   Obiols i Salvat, Josep - Necrologia

DOI: 10.2436/20.2005.01.129

P. 4-5
Citació bibliogràfica Text completText complet

Proposta d'estratčgies de recerca en nutriciķ personalitzada en estadis clau de l'envelliment reproductiu femení dirigides al benestar durant la postmenopausa
Puiggrōs Llavinés, Francesc ; Caimari Palou, Antoni
Matèries:   Menopausa
Dones - Alimentaciķ
Mots clau: dona, (peri)menopausa, nutriciķ de precisiķ, nutriciķ personalitzada, metabotips, enterotips, tecnologies ōmiques.
Keywords: women, (peri)menopause, precision nutrition, personalized nutrition, metabotypes, enterotypes, omics technologies.

DOI: 10.2436/20.2005.01.130

P. 6-12
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Cobertura dels micronutrients amb major risc de ser deficitaris en la poblaciķ més gran de seixanta-cinc anys, beneficiāria del Banc dels Aliments de Barcelona
Aguirre Freire, Stephany Gissel ; Rivero i Urgell, Montserrat ; Banqué Molas, Montserrat
Matèries:   Entitats sense ānim de lucre
Beneficčncia - Catalunya
Jubilats
Malbaratament d'aliments
Seguretat alimentāria
Mots clau: malbaratament alimentari, bancs d’aliments, inseguretat alimentāria, micronutrients.
Keywords: food waste, food banks, food insecurity, micronutrients.

DOI: 10.2436/20.2005.01.131

P. 13-25
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Proteīnes alternatives per al desenvolupament d'anālegs carnis
Rubio Celorio, Marc
Matèries:   Proteīnes vegetals
Microalgues - Catalunya
Carn - Substituts
Mots clau: proteīnes vegetals, carn cultivada, micoproteīna, insectes, microalgues, transiciķ proteica.
Keywords: plant-based proteins, cultured meat, mycoprotein, insects, microalgae, protein transition.

DOI: 10.2436/20.2005.01.132

P. 26-37
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Els joves investigadors de l'Associaciķ Catalana de Cičncies de l'Alimentaciķ
Rivero i Urgell, Montserrat
Matèries:   Associaciķ Catalana de Cičncies de l'Alimentaciķ - Socis
Alimentaciķ - Investigaciķ
Mots clau: joves, alimentaciķ, catalans, Associaciķ Catalana de Cičncies de l’Alimentaciķ.
Keywords: young people, food, Catalans, Catalan Association of Food Sciences (ACCA).

DOI: 10.2436/20.2005.01.133

P. 38-43
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Sostenibilitat alimentāria i salut: un camí vers un futur conjuminat. Compromís per a una alimentaciķ saludable i sostenible
Garcia i Gabarra, Antoni ; Ribas Malagrida, Sandra
Matèries:   Sostenibilitat
Desenvolupament sostenible
Dieta mediterrānia
Mots clau: sostenibilitat alimentāria, Pacte Verd Europeu, objectius de desenvolupament sostenible, dieta mediterrānia, estratčgies alimentāries.
Keywords: food sustainability, European Green Deal, Sustainable Development Goals, Mediterranean diet, food strategies.

DOI: 10.2436/20.2005.01.134

P. 44-51
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Fermentaciķ en estat sōlid: una tčcnica amb gran potencial pel suprareciclatge (upcycling)
Vilas Franquesa, Arnau ; Villasante, Juliana
Matèries:   Sostenibilitat
Aliments - Indústria i comerį
Fermentaciķ
Mots clau: fermentaciķ en estat sōlid, sostenibilitat, components bioactius, indústria alimentāria, valoritzaciķ, suprareciclar.
Keywords: solid-state fermentation, sustainability, bioactive compounds, food industry, valorization, upcycling.

DOI: 10.2436/20.2005.01.135

P. 52-57
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet


Ingesta d'aliments ultraprocessats i relaciķ amb la salut mental
Castells Cuixart, Marta ; Labad Urgell, Isabel
Matèries:   Salut mental
Aliments processats

DOI: 10.2436/20.2005.01.137

P. 62-63
Citació bibliogràfica Text completText complet

Efecte sobre la salut intestinal d'extractes obtinguts de fonts marines per a la seva potencial aplicaciķ com a ingredients en l'elaboraciķ d'aliments funcionals
Molina Olivera, Arnau
Matèries:   Algues com a aliment

DOI: 10.2436/20.2005.01.138

P. 64-65
Citació bibliogràfica Text completText complet

Avaluaciķ de la detecciķ de fraus alimentaris mitjanįant espectroscōpia de fluorescčncia front-face
Marín Anglada, Xavier
Matèries:   Anālisi espectral

DOI: 10.2436/20.2005.01.139

P. 66-68
Citació bibliogràfica Text completText complet

Efecte d'una intervenciķ d'estil de vida de tres anys sobre la longitud dels telōmers en participants del PREDIMED-Plus: un assaig aleatori
Fernández de la Puente Cervera, María
Matèries:   Telōmer
Envelliment

DOI: 10.2436/20.2005.01.140

P. 69-70
Citació bibliogràfica Text completText complet

Actualitzaciķ del coneixement en interaccions entre medicaments i aliments
García Perea, Aquilino ; Tur Marí, Josep Antoni ; Campo Arroyo, Carmen del
Matèries:   Medicaments i aliments - Interacciķ

DOI: 10.2436/20.2005.01.141

P. 71-74
Citació bibliogràfica Text completText complet

Sabies que...

Els aliments ultraprocessats i la salut mental
Castells Cuixart, Marta ; Labad Urgell, Isabel
Matèries:   Aliments processats
Salut mental

P. 75
Citació bibliogràfica Text completText complet

La fermentaciķ de precisiķ és una tecnologia que s'utilitza per substituir la producciķ convencional de proteīnes
Chifré i Petit, Ricard
Matèries:   Fermentaciķ
Carn - Substituts

P. 76
Citació bibliogràfica Text completText complet

Barcelona ha estat la capital dels oceans
Colomé Serveto, Ricard
Matèries:   Oceanografia - Investigaciķ - Barcelona

P. 77
Citació bibliogràfica Text completText complet

La iniciativa global de seguretat alimentāria (GFSI, de l'anglčs global Food Safety Initiative) fomenta la seguretat alimentāria a escala mundial
Vidal Ortega, Catherine
Matèries:   Seguretat alimentāria

P. 77
Citació bibliogràfica Text completText complet

[Altres]



Dades de l´usuari/āria