IEC Portal de publicacions


Referència: 43742
Educació Química : EduQ



Volum: 7 : 2010
Data d´edició: 2010
ISSN (format paper): 2013-1755
ISSN (format digital): 2013-1720
Descripció física: 62 p. : il·l. col. ; 30 cm
Editorial: IEC

Altres números:

Afegir a la cistella
  10,00 €  
Sumari  

Editorial


Innovació a l'aula

Las Bebidas autocalentables y autoenfriables como recursos para un aprendizaje activo
Prolongo, Maria Luisa ; Pinto, Gabriel
Matèries:   Begudes
Termoquímica
Educació - Experiències
Química - Ensenyament
Mots clau: Begudes autoescalfables i autorefrigerants, termoquímica, química del consumidor, aprenentatge per indagació, aprenentatge basat en problemes (ABP).
Keywords: Self-heating and self-cooling beverages, thermochemistry, consumer chemistry, inquiry-based/discovery learning, problem based learning (PBL).
Palabras clave: Bebidas autocalentables y autoenfriables, termoquímica, química del consumidor, aprendizaje por indagación, aprendizaje basado en problemas (ABP).

P. 4-14
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

Noves tecnologies

Codificació de models moleculars amb SMILES^TM i visualització tridimensional amb Jmol: un exemple de pràctica reflexiva
Lucas de la Cruz, Ángel ; Giménez Esteban, Carlos
Matèries:   Educació - Experiències
Molècules - Models - Simulació per ordinador
Mots clau: Experiència d’aula, pràctica reflexiva, TIC, models moleculars, SMILES™.
Keywords: Classroom experience, reflective practice, ICT, molecular models, SMILES™.

P. 15-22
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Estratègies i recursos didàctics

«Els Elements en capsa»: una taula periòdica real
Segura i Fàbregas, Marta ; Valls i Casanovas, Josep M. ; Martí i Hernàndez, Joan-Lluís
Matèries:   Taula periòdica (Química)
Educació - Experiències
Mots clau: Taula periòdica, element, substància simple, substància composta, treball cooperatiu.
Keywords: Periodic table, element, simple substance, compound, co-operative work.

P. 23-30
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Antocianinas e gelo seco para visualizar equilíbrios ácido/base numa abordagem contextualizada
Rossi, Adriana Vitorino ; Shimamoto, Gustavo Giraldi
Matèries:   Antocianines
Concentració dels ions d'hidrogen
Equilibri àcid-base
Química - Experiments
Mots clau: Antocianines, extracte de fruita, indicador de pH, equilibri àcid/base, contextualització.
Keywords: Anthocyanins, fruit extract, pH indicator, acid/base equilibrium, contextualization.

P. 31-36
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Química i societat

Processos fisicoquímics a la cuina
Castells Esqué, Pere
Matèries:   Osmosi
Maillard, Reacció de
Caramels
Química - Educació secundària
Química - Experiments
Mots clau: Osmosi, reaccions de Maillard, caramel·lització, caramels.
Keywords: Osmosis, Maillard reactions, caramelisation, sweets.

P. 37-45
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Treball pràctic al laboratori

Generación e identificación de gases inorgánicos a microescala
Muller-Carrera, Graciela Edith ; Rivero-Muller, Adolfo
Matèries:   Gasos
Compostos inorgànics
Química - Experiments
Educació - Experiències
Mots clau: Generació, identificació, microescala, gasos inorgànics (clor, amoníac, òxids).
Keywords: Generation, identification, micro-scale, inorganic gases (chlorine, ammonia, oxides).
Palabras clave: Generación, identificación, microescala, gases inorgánicos (cloro, amoníaco, óxidos).

P. 46-51
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

Quin indicador utilitzaré en una valoració àcid-base?
Díaz i Rovira, Lourdes ; Pros i González, Modest
Matèries:   Equilibri àcid-base
Química - Experiments
Química - Formació professional
Mots clau: Volumetria, indicador, corba de valoració, alíquota, pH-metre.
Keywords: Titration, indicator, titration curve, aliquot, pH-meter.

P. 52-58
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Altres




Dades de l´usuari/ària

Per a navegar pel portal necessiteu Mozilla o Microsoft Internet Explorer (recomanem la versió 5.0 o superior).
Amb altres navegadors i/o resolucions podria ser que visualitzéssiu incorrectament alguna de les pàgines del portal.