IEC Portal de publicacions

Referència: 44042


La Població immigrada a Catalunya : consideracions sobre les seves condicions d'assentament i integració a partir de les dades de l'ENI 2007 / Verónica de Miguel Luken, Dan Rodríguez García, Miguel Solana Solana, Àngels Pascual de Sans (coordinadora)

Data d'edició: 2012
Descripció física: 147 p. : gràfs. i taules ; 24 cm
Entitats: Institut d'Estudis Catalans. Secció de Filosofia i Ciències Socials
ISBN: 978-84-9965-115-6
Col·lecció: Treballs de la Secció de Filosofia i Ciències Socials ; 44
Editorial: IEC
Resum

Catalunya ha conegut diversos períodes d’intensa migració al llarg de la història. La seva configuració social i econòmica no es pot entendre sense l’aportació d’aquests fluxos humans. Les últimes dues dècades han consti¬tuït un nou moment d’intensa arribada de població al país; ara amb unes característiques diferents a moments anteriors, amb la presència de pobla¬ció majorment estrangera. Conèixer les condicions de vida d’aquesta població ens pot ajudar a entendre’n el procés d’assentament i d’inserció a Catalunya i en la societat catalana. L’Enquesta Nacional d’Immigrants (ENI), que va fer en tot l’àmbit estatal l’Institut Nacional d’Estadística l’any 2007, constitueix una font d’informació molt valuosa per a aprofundir en el coneixement de les característiques i les dinàmiques d’aquesta població immigrada. Aquest llibre ofereix una anàlisi d’alguns apartats d’aquesta enquesta per al cas de Catalunya. Se centra en aspectes relacionats amb la llengua, la història migratòria, les geografies familiars, les xarxes socials o la participació social i aporta un seguit de reflexions sobre els processos d’integració d’aquests nouvinguts en la societat catalana. Els investigadors i les investigadores que han dut a terme aquest estudi formen part del Grup de Recerca sobre Migracions (GRM) de la Universi¬tat Autònoma de Barcelona.


Afegir a la cistella
  22,00 €  
Índex  
La Població immigrada a Catalunya : consideracions sobre les seves condicions d'assentament i integració a partir de les dades de l'ENI 2007
Citació bibliogràfica

Dades de l´usuari/ària

Per a navegar pel portal necessiteu Mozilla o Microsoft Internet Explorer (recomanem la versió 5.0 o superior).
Amb altres navegadors i/o resolucions podria ser que visualitzéssiu incorrectament alguna de les pàgines del portal.