Portal de publicacions
Referència: 67922
Volum: 20 : 2021
Data d´edició: 2021
ISSN (format paper): 1137-7976
ISSN (format digital): 2013-987X
Descripció física: 100 p. : il·l. ; 28 cm
Editorial: IEC
Altres números:
(PDF) 22 : desembre 2023
(PDF) 21 : 2022
(PDF) 20 : 2021
(PDF) 19 : 2020
(PDF) 18 : 2019
(PDF) 17 : 2018
(PDF) 16 : 2016
(PDF) 15 : 2015
(PDF) 14 : Número 2 (2014)
(PDF) 14 : núm. 1 (2014)
(PDF) 13 : núm. 2 (desembre 2011)
(PDF) 13 : núm. 1 (juny 2011)
(PDF) 12 : núm. 2 (desembre 2010)
(PDF) 12 : núm. 1 (maig 2010)
(PDF) 11 : núm. 2 (desembre 2009)
(PDF) 11 : núm. 1 (juliol 2009)
(PDF) Núm. 13 : desembre 2008
(PDF) Núm. 12 : maig 2008
(PDF) Núm. 11 : setembre 2007
(PDF) Núm. 10 : desembre 2006
(PDF) Núm. 9 : maig 2006
(PDF) Núm. 8 : novembre 2005
(PDF) Núm. 7 : febrer 2005
(PDF) Any 5, núm. 6 : des. 2002
(PDF) Any 4, núm. 5 : juny 2000
(PDF) Any 3, núm. 4 : setembre 1999
(PDF) Any 3, núm. 3 : gener 1999
(PDF) Any 2, núm. 2 : juliol 1998
(PDF) Any 1, núm. 1 : desembre 1997
(PDF) Any 1, núm. 0 : desembre 1996
Editorial
Articles
Les fruites i verdures, aliments essencials per a la nostra salut : 2021, Any Internacional de les Fruites i Verdures
Castells Esqué, Pere
;
Salvador Castell, Gemma
Mots clau: fruites i hortalisses, promoció de la salut,
sostenibilitat, reducció del malbaratament, estratègies.
Keywords: fruits and vegetables, health promotion, sustainability,
waste reduction, strategies.
DOI:
10.2436/20.2005.01.098
P. 5-12
Alimentació accessible i eficient per a les persones grans, a la residència o a casa : Recomanacions per cuidar el que mengen
Arbonés Vilà, Glòria
;
Roset i Elias, M. Assumpció
;
Puigdueta Lucas, Isabel
Mots clau: envelliment, salut, alimentació, eficàcia,
eficiència, sostenibilitat.
Keywords: aging, health, food, effectiveness, efficiency,
sustainability.
DOI:
10.2436/20.2005.01.099
P. 13-21
Genòmica, nutrició personalitzada i sistema immunitari : Com seleccionar els components de la dieta en funció del genoma de cada persona
Sabater Sales, Glòria
;
Borrego Burón, José Manuel
Mots clau: genètica, immunitat, nutrició, alimentació personalitzada, medicina predictiva, polimorfismes.
Keywords: genetics, immunity, nutrition, personalized diet, predictive medicine, polymorphisms.
DOI:
10.2436/20.2005.01.100
P. 22-30
Confinaments i hàbits alimentaris en professionals i estudiants
Celorio Sardà, Ricard
;
Comas Basté, Oriol
;
Latorre Moratalla, M. Luz
;
Zerón Rugerio, M. Fernanda
;
Urpi Sarda, Mireia
;
Illán-Villanueva, Montserrat
;
Farran Codina, Andreu
;
Izquierdo Pulido, Maria
;
Vidal Carou, M. Carmen
Mots clau: COVID-19, coronavirus, confinament, hàbits dietètics, estil de vida, enquesta en línia, ciències de l’alimentació, estudiants universitaris.
Keywords: Covid-19, coronavirus, lockdown, dietary habits, lifestyle, e-survey, food sciences, university students.
DOI:
10.2436/20.2005.01.101
P. 31-38
Valorització d'excedents hortícoles ecològics: Producció de sucs i cremes amb alt valor funcional
Ribas Agustí, Albert
;
Jofré, Anna
;
Bover Cid, Sara
Mots clau: producció ecològica, fruita, hortalissa,
valorització, suc, crema, valor funcional, seguretat alimentària,
alta pressió hidrostàtica, pèrdues i malbaratament
alimentari.
Keywords: organic production, fruits, vegetables, valorisation,
juice, purée, functional value, food safety, high
pressure processing, food loss and waste.
DOI:
10.2436/20.2005.01.102
P. 39-44
Dones científiques: Dones pioneres de l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació
Rivero i Urgell, Montserrat
Mots clau: dones, alimentació, científiques catalanes, ACCA.
Keywords: women, food, Catalan women scientists, Catalan Food Sciences Association (ACCA).
DOI:
10.2436/20.2005.01.103
P. 45-59
Un viatge guiat pel planeta Menjar, de Pere Puigdomènec
Mans i Teixidó, Claudi
DOI:
10.2436/20.2005.01.107
P. 68-69
L'ACCA participa en el II Congrés Mundial de Ciència i Cuina de Barcelona 2021
Rivero i Urgell, Montserrat
DOI:
10.2436/20.2005.01.108
P. 70-71
Ressenya dels Premis Sant Jordi 2021 (IEC): Premi de l'ACCA M. del Carmen de la Torre Boronat
Rivero i Urgell, Montserrat
DOI:
10.2436/20.2005.01.109
P. 72
Sabies que...
Les begudes anomenades crystal clear tenen un alt contingut en proteïnes. Poden ser completament transparents
Chifré i Petit, Ricard
La salut del nostre cervell està molt relacionada amb la nostra alimentació
Tibau Font, Joan
[Altres]