IEC Portal de publicacions


Referència: 67922
TECA : tecnologia i ciència dels aliments



Enllaç: ISSUU
Volum: 20 : 2021
Data d´edició: 2021
ISSN (format paper): 1137-7976
ISSN (format digital): 2013-987X
Descripció física: 100 p. : il·l. ; 28 cm
Editorial: IEC

Altres números:

Obra exhaurida [+]
Sumari  

Editorial


Articles

Les fruites i verdures, aliments essencials per a la nostra salut : 2021, Any Internacional de les Fruites i Verdures
Castells Esqué, Pere ; Salvador Castell, Gemma
Matèries:   Fruita (Aliment)
Hortalisses (Aliment)
Dieta
Desenvolupament sostenible
Malbaratament d'aliments
Mots clau: fruites i hortalisses, promoció de la salut, sostenibilitat, reducció del malbaratament, estratègies.
Keywords: fruits and vegetables, health promotion, sustainability, waste reduction, strategies.

P. 5-12
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Alimentació accessible i eficient per a les persones grans, a la residència o a casa : Recomanacions per cuidar el que mengen
Arbonés Vilà, Glòria ; Roset i Elias, M. Assumpció ; Puigdueta Lucas, Isabel
Matèries:   Envelliment
Dieta
Mots clau: envelliment, salut, alimentació, eficàcia, eficiència, sostenibilitat.
Keywords: aging, health, food, effectiveness, efficiency, sustainability.

P. 13-21
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Genòmica, nutrició personalitzada i sistema immunitari : Com seleccionar els components de la dieta en funció del genoma de cada persona
Sabater Sales, Glòria ; Borrego Burón, José Manuel
Matèries:   Genòmica
Nutrició
Immunitat
Mots clau: genètica, immunitat, nutrició, alimentació personalitzada, medicina predictiva, polimorfismes.
Keywords: genetics, immunity, nutrition, personalized diet, predictive medicine, polymorphisms.

P. 22-30
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Confinaments i hàbits alimentaris en professionals i estudiants
Celorio Sardà, Ricard ; Comas-Basté, Oriol ; Latorre Moratalla, M. Luz ; Zerón Rugerio, M. Fernanda ; Urpi Sarda, Mireia ; Illán-Villanueva, Montserrat ; Farran Codina, Andreu ; Izquierdo Pulido, Maria ; Vidal Carou, M. Carmen
Matèries:   Confinament
Hàbits alimentaris
Mots clau: COVID-19, coronavirus, confinament, hàbits dietètics, estil de vida, enquesta en línia, ciències de l’alimentació, estudiants universitaris.
Keywords: Covid-19, coronavirus, lockdown, dietary habits, lifestyle, e-survey, food sciences, university students.

P. 31-38
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Valorització d'excedents hortícoles ecològics: Producció de sucs i cremes amb alt valor funcional
Ribas Agustí, Albert ; Jofré, Anna ; Bover Cid, Sara
Matèries:   Agricultura biològica
Seguretat alimentària
Malbaratament d'aliments
Mots clau: producció ecològica, fruita, hortalissa, valorització, suc, crema, valor funcional, seguretat alimentària, alta pressió hidrostàtica, pèrdues i malbaratament alimentari.
Keywords: organic production, fruits, vegetables, valorisation, juice, purée, functional value, food safety, high pressure processing, food loss and waste.

P. 39-44
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Dones científiques: Dones pioneres de l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació
Rivero i Urgell, Montserrat
Matèries:   Científiques - Catalunya
Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació - Socis
Mots clau: dones, alimentació, científiques catalanes, ACCA.
Keywords: women, food, Catalan women scientists, Catalan Food Sciences Association (ACCA).

P. 45-59
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

In memoriam: Adeu a M. del Carmen de la Torre Boronat
Rivero i Urgell, Montserrat
Matèries:   Torre Boronat, M. del Carmen - Necrologia

P. 60-61
Citació bibliogràfica Text completText complet

Guia per a una alimentació saludable en l'etapa escolar: Ressenya de la guia de l'Agència de Salut Pública de Catalunya
Manera Bassols, Maria ; Salvador Castell, Gemma
Matèries:   Dieta
Agència de Salut Pública de Catalunya

P. 62-64
Citació bibliogràfica Text completText complet

Valorització del peix blau per a la millora de la competitivitat del sector pesquer: Ressenya del Premi ACCA 2020
Barnés i Calle, Clara ; Lloret Fortuny, Elsa
Matèries:   Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació - Premis

P. 65-67
Citació bibliogràfica Text completText complet

Un viatge guiat pel planeta Menjar, de Pere Puigdomènec
Mans i Teixidó, Claudi
Matèries:   Alimentació - Ressenyes de llibres

P. 68-69
Citació bibliogràfica Text completText complet

L'ACCA participa en el II Congrés Mundial de Ciència i Cuina de Barcelona 2021
Rivero i Urgell, Montserrat
Matèries:   Cuina
Alimentació - S. XXI - Congressos

P. 70-71
Citació bibliogràfica Text completText complet

Ressenya dels Premis Sant Jordi 2021 (IEC): Premi de l'ACCA M. del Carmen de la Torre Boronat
Rivero Urgell, Montserrat
Matèries:   Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació - Premis

P. 72
Citació bibliogràfica Text completText complet


Sabies que...

La qualitat nutricional de les proteïnes vegetals
Rodríguez Palmero, Maria
Matèries:   Proteïnes vegetals

P. 78
Citació bibliogràfica Text completText complet

Concepte de cultura de la seguretat alimentària
Vidal Ortega, Catherine
Matèries:   Seguretat alimentària

P. 78
Citació bibliogràfica Text completText complet

Podríem establir una relació entre nutrició, immunitat i COVID-19
Chifré i Petit, Ricard
Matèries:   COVID-19 (Malaltia)
Nutrició
Immunitat

P. 79
Citació bibliogràfica Text completText complet

Les begudes anomenades crystal clear tenen un alt contingut en proteïnes. Poden ser completament transparents
Chifré i Petit, Ricard
Matèries:   Begudes energètiques

P. 79
Citació bibliogràfica Text completText complet

La salut del nostre cervell està molt relacionada amb la nostra alimentació
Tibau Font, Joan
Matèries:   Cervell

P. 80
Citació bibliogràfica Text completText complet

Els nanosatèl·lits, una bona eina per controlar els cultius des de l'atmosfera
Raventós Santamaria, Mercè

P. 80
Citació bibliogràfica Text completText complet

[Altres]






Publicar a TECA

P. 99-100
Citació bibliogràfica Text completText complet

Dades de l´usuari/ària

Per a navegar pel portal necessiteu Mozilla o Microsoft Internet Explorer (recomanem la versió 5.0 o superior).
Amb altres navegadors i/o resolucions podria ser que visualitzéssiu incorrectament alguna de les pàgines del portal.