Portal de publicacions
> Botiga
Referència: 58302
Volum: 19 : La varietat garnatxa negra
Data d´edició: 2017
ISSN (format paper): 1135-2108
ISSN (format digital): 2013-9772
Descripció física: 129 p. : il·l. gràf. ; 23 cm
Editorial: IEC
Resum
Altres números:
(PDF) 21 : Intervencions i usos actuals a la masia
(PDF) 20 : La varietat carinyena
(PDF) 19 : La varietat garnatxa negra
(PDF) 18: La varietat garnatxa roja, lledoner roig o garnatxa grisa
(PDF) 17 : La varietat torbato, malvasia del Rosselló, trobat
(PDF) 16 : Innovacions en l'agricultura catalana en els darrers cent anys
(PDF) 15 : La varietat garnatxa blanca
(PDF) 14 : La varietat sumoll
(PDF) 13 : Les varietats manto negro, moll i callet
(PDF) 11 : La varietat trepat
(PDF) 10: Malvasia de Sitges
(PDF) 8: Les noves tecnologies en l'àmbit agrari
(PDF) 6: Enemics naturals de plagues en diferents cultius a Catalunya
(PDF) 5: Problemes moderns en l'ús del sòls : nitrats
(PDF) 4: La Catalunya agrària en l'hortizó del 2001
(PDF) 3: Els incendis forestals
(PDF) 2: El sector de carn de vaquí
(PDF) 1: Producció d'arbres i arbusts ornamentals a Catalunya. Producció, disponibilitat i aplicació de l'arbre autòcton
Història dels orígens de la Garnatxa negra
Puiggròs i Jové, Josep M.
Mots clau: vernaccia, garnatxa negra, cannonau
Keywords: Vernaccia, Grenache Noir, Cannonau
Palabras clave: vernaccia, garnacha tinta, cannonau.
DOI:
10.2436/20.1503.02.77
P. 11-32
Vitis catalana: una eina per a documentar les varietats de ceps presents als territoris de parla catalana
Escala Esteve, Jordina
Mots clau: Vitis Catalana, varietats de vinya catalanes, base de dades documental.
Keywords: Vitis Catalana, Catalan vine varieties, documentary database.
Palabras clave: Vitis Catalana, variedades de viña catalanas, base de datos documental.
DOI:
10.2436/20.1503.02.78
P. 33-41
Característiques agronòmiques del conreu de la garnatxa negra
Villarroya i Serafini, Agustí
Mots clau: característiques agronòmiques, garnatxa negra.
Keywords: agronomic characteristics, Grenache Noir.
Palabras clave: características agronómicas, garnacha tinta.
DOI:
10.2436/20.1503.02.79
P. 43-49
Repercussions del canvi climàtic en la qualitat del vi de garnatxa negra en les terres de Tarragona i el Priorat
Nadal Roquet-Jalmar, Montserrat
;
Sánchez-Ortiz, Antoni
Mots clau: variabilitat climàtica, estrès hídric, topografia, compostos fenòlics, producció.
Keywords: climate variability, water stress, topography, phenolic compounds, yield.
Palabras clave: variabilidad climática, estrés hídrico, topografía, compuestos fenólicos, producción.
DOI:
10.2436/20.1503.02.80
P. 51-66
Selecció clonal de la garnatxa negra
Domingo i Gustems, Carme
Mots clau: ampelografia, ampelologia, garnatxes.
Keywords: ampelography, ampelology, Grenaches.
Palabras clave: ampelografía, ampelología, garnachas.
DOI:
10.2436/20.1503.02.81
P. 67-69
Correlació entre territori i vins de garnatxa negra de la denominació d'origen Montsant i la denominació d'origen qualificada Priorat
Grau, Claustre
;
Masqué, M. Carme
;
Valiente, Josep
;
Elorduy Vidal, Xoan
Mots clau: sòls, garnatxa negra.
Keywords: soils, Grenache Noir.
Palabras clave: suelos, garnacha tinta.
DOI:
10.2436/20.1503.02.82
P. 71-85
Caracterització fenòlica i aromàtica de la garnatxa negra a la denominació d'origen Montsant. Estratègies enològiques per a la millora del color
Lamo, Sergi de
Mots clau: garnatxa negra, color, compostos fenòlics, compostos aromàtics, anàlisi sensorial, estratègies de vinificació.
Keywords: Grenache Noir, colour, phenolic compounds, aromatic compounds, sensory analysis, oenological strategies.
Palabras clave: garnacha tinta, color, compuestos fenólicos, compuestos aromáticos, análisis sensorial, estrategias de vinificación.
DOI:
10.2436/20.1503.02.83
P. 87-105
Característiques sensorials de la garnatxa negra de la DOQ Priorat
Mateo Sanz, Josep Maria
;
Canals, Joan Miquel
Mots clau: tast, atributs, garnatxa negra, tipicitat, DOQ Priorat.
Keywords: tasting, attributes, Grenache Noir, typicity, DOQ Priorat.
Palabras clave: cata, atributos, garnacha tinta, tipicidad, DOC Priorat.
DOI:
10.2436/20.1503.02.84
P. 107-117
Descriptors aromàtics i gustatius que identifiquen la garnatxa negra a Catalunya
Nadal Roquet-Jalmar, Montserrat
;
Domènech, Joan Ignasi
Mots clau: degustació, fitxes de tast, panel de tast, aroma, gust, garnatxa.
Keywords: tasting, tasting files, tasting panel, aroma, taste, Grenache.
Palabras clave: degustación, fichas de cata, panel de cata, aroma, gusto, garnacha.
DOI:
10.2436/20.1503.02.85
P. 119-129