|
|
Articles
Noves estratègies per a gestionar l'acidesa dels vins de la varietat syrah. Utilització de llevats no- Saccharomyces
Masqué Tell, M. Carme
; Grau, Claustre
; Carretero, Neus
; Toraño, Paloma
; Heras, José M.
; Puig i Pujol, Anna
Mots clau: acidificació biològica, Lachancea thermotolerans, no-Saccharomyces, perfil
sensorial, syrah, elaboració de vi.
Keywords: biological acidification, Lachancea thermotolerans, non-Saccharomyces, sensory
profile, Syrah, winemaking process.
Palabras clave: acidificación biológica, Lachancea thermotolerans, no-Saccharomyces, perfil
sensorial, syrah, elaboración de vino.
Adaptació al canvi climàtic en el sector agrícola de l'Alt Pirineu i l'Aran: riscos i oportunitats
Puig, Jordi
; Baena, Oriol
; Montsant, Anton
Mots clau: canvi climàtic, agricultura de muntanya, classificació agroclimàtica de Papadakis,
idoneïtat climàtica.
Keywords: climate change, mountain farming, Papadakis agro-climate classification, climate
suitability.
Palabras clave: cambio climático, agricultura de montaña, clasificación agroclimática de
Papadakis, idoneidad climática.
L'agricultura dins la Regió Metropolitana de Barcelona. Els casos del vi i de la planta ornamental
Recasens, Xavier
; Alfranca i Burriel, Òscar
Mots clau: agricultura urbana, agricultura periurbana, DO Alella, Maresme, planta
ornamental.
Keywords: urban agriculture, urban-fringe agriculture, PDO Alella, Maresme region, ornamental
plants.
Palabras clave: agricultura urbana, agricultura periurbana, DO Alella, Maresme, planta
ornamental.
Origen i traçabilitat dels aliments: aplicació de la tècnica d'espectroscòpia d'infraroig proper
Graells Roca, Alba
Mots clau: NIRS, origen geogràfic, traçabilitat, control de qualitat, autenticitat.
Keywords: NIRS, geographical origin, traceability, quality control, authenticity.
Palabras clave: NIRS, origen geográfico, trazabilidad, control de calidad, autenticidad.
Arxifòrum
Micotoxines: una gestió del risc complexa
Marín, Sonia
; Sanchís Almenar, Vicente
; Molino, Francisco
; Ramos, Antonio J.
Mots clau: micotoxines, seguretat alimentària, cereals, cultiu, postcollita, indústria
alimentària.
Keywords: mycotoxins, food security, cereals, cultivation, postharvest, food industry.
Palabras clave: micotoxinas, seguridad alimentaria, cereales, cultivo, poscosecha, industria
alimentaria.
Ressenya del llibre Olivo y aceites de calidad, de Joan Tous i Josep Maria Franquet
Gamundi, Joan
|
|