IEC Portal de publicacions > Col·leccions bibliogràfiques

Referència: 59862

Recursos i territori : perspectiva històrica i nous equilibris : actes del X Congrés de la CCEPC (Manresa, 21 i 22 d'octubre de 2016)

Data d'edició: 2017
Descripció física: 702 p. : il·l. ; 24 cm
Entitats: Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana
Institut Ramon Muntaner
Centre d'Estudis del Bages
ISBN: 978-84-9034-670-9
Col·lecció: Publicacions de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana ; 9
Editorial: Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana [coedició amb] : Institut Ramon Muntaner : Centre d'Estudis del Bages : Cossetània Edicions
Enllaç: Cossetània Edicions
Resum

El sòl, el subsòl, els minerals, les aigües continentals, els oceans, l’atmosfera, la radiació solar, els éssers vius, els boscos… posen a la nostra disposició una sèrie de recursos (naturals esdevinguts ecosocials) que transformem i posem al servei de les nostres necessitats de subsistència. Hom ha projectat diverses mirades sobre aquests recursos: la visió històrica sobre el seu ús i els conflictes i solucions que han generat; o l’abordatge des de disciplines científiques i tècniques que il·luminen el seu tractament present i futur. L’explotació cada cop més intensiva i la perspectiva de l’exhauriment d’alguns d’aquests recursos (especialment els combustibles fòssils) obliga a una nova mirada vers la cerca de recursos renovables més propers, accessibles i lligats al territori. Mantenint una visió holística sobre els recursos, el X Congrés de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana va elegir quatre àmbits de participació en funció de les grans necessitats humanes: l’alimentació, el poblament, les comunicacions i l’energia. El Congrés Recursos i territori: perspectiva històrica i nous equilibris es va estructurar en quatre àmbits: 1) Alimentació; 2) Poblament; 3) Comunicacions, i 4) Energia. Aquest volum en recull totes les intervencions, amb un total de 46 treballs: 1 conferència inaugural, 2 conferències fora d’àmbit, 7 ponències, 4 relatories, 30 comunicacions, presentació i conclusions. Aquests treballs es reparteixen territorialment de la següent manera: Catalunya (26), País Valencià (3), Illes (1), Andorra (1), àmbit general (15). També es poden consultar les intervencions gravades en vídeo al canal Youtube mitjançant la cerca “X Congrés de la CCEPC”.


Afegir a la cistella
  22,90 €  
 

Dades de l´usuari/ària

Per a navegar pel portal necessiteu Mozilla o Microsoft Internet Explorer (recomanem la versió 5.0 o superior).
Amb altres navegadors i/o resolucions podria ser que visualitzéssiu incorrectament alguna de les pàgines del portal.