Portal de publicacions
> Novetats editorials
Referència: 43742
Volum: 7 : 2010
Data d´edició: 2010
ISSN (format paper): 2013-1755
ISSN (format digital): 2013-1720
Descripció física: 62 p. : il·l. col. ; 30 cm
Editorial: IEC
Altres números:
(PDF) 32 : juny 2023
(PDF) 31 : desembre 2022
(PDF) 30 : Juny 2022
(PDF) 29 : 2021
(PDF) 28 : 2021
(PDF) 27 : desembre 2020
(PDF) 26 : juny 2020
(PDF) 25 : 2019
(PDF) Número 24 : juny 2018
(PDF) Número 23 : 2017
(PDF) 22 : 2016
(PDF) 21 : 2015
(PDF) Número 20 : 2015
(PDF) Número 19 : 2014
(PDF) Número 18 : 2014
(PDF) Número 17 : 2014
(PDF) Número 16 : 2013
(PDF) Número 15 : 2013
(PDF) 14 : 2013
(PDF) 13 : 2012
(PDF) 12 : 2012
(PDF) 11 : 2012
(PDF) 10 : 2011
(PDF) 9 : 2011
(PDF) 8 : 2011
(PDF) 7 : 2010
(PDF) 6 : 2010
(PDF) 5 : 2010
(PDF) 4 : 2009
(PDF) 3 : 2009
(PDF) 2 : 2009
Editorial
Innovació a l'aula
Las Bebidas autocalentables y autoenfriables como recursos para un aprendizaje activo
Prolongo, Maria Luisa
;
Pinto, Gabriel
Mots clau: Begudes autoescalfables i autorefrigerants, termoquímica, química del consumidor, aprenentatge per indagació,
aprenentatge basat en problemes (ABP).
Keywords: Self-heating and self-cooling beverages, thermochemistry, consumer chemistry, inquiry-based/discovery learning, problem based learning (PBL).
Palabras clave: Bebidas autocalentables y autoenfriables, termoquímica, química del consumidor, aprendizaje por indagación, aprendizaje basado en problemas (ABP).
DOI:
10.2436/20.2003.02.50
P. 4-14
Noves tecnologies
Codificació de models moleculars amb SMILES^TM i visualització tridimensional amb Jmol: un exemple de pràctica reflexiva
Lucas de la Cruz, Ángel
;
Giménez Esteban, Carlos
Mots clau: Experiència d’aula, pràctica reflexiva, TIC, models moleculars, SMILES™.
Keywords: Classroom experience, reflective practice, ICT, molecular models, SMILES™.
DOI:
10.2436/20.2003.02.51
P. 15-22
Estratègies i recursos didàctics
«Els Elements en capsa»: una taula periòdica real
Segura i Fàbregas, Marta
;
Valls i Casanovas, Josep M.
;
Martí i Hernàndez, Joan-Lluís
Mots clau: Taula periòdica, element, substància simple, substància composta, treball cooperatiu.
Keywords: Periodic table, element, simple substance, compound, co-operative work.
DOI:
10.2436/20.2003.02.52
P. 23-30
Antocianinas e gelo seco para visualizar equilíbrios ácido/base numa abordagem contextualizada
Rossi, Adriana Vitorino
;
Shimamoto, Gustavo Giraldi
Mots clau: Antocianines, extracte de fruita, indicador de pH, equilibri àcid/base, contextualització.
Keywords: Anthocyanins, fruit extract, pH indicator, acid/base equilibrium, contextualization.
DOI:
10.2436/20.2003.02.53
P. 31-36
Química i societat
Processos fisicoquímics a la cuina
Castells Esqué, Pere
Mots clau: Osmosi, reaccions de Maillard, caramel·lització, caramels.
Keywords: Osmosis, Maillard reactions, caramelisation, sweets.
DOI:
10.2436/20.2003.02.54
P. 37-45
Treball pràctic al laboratori
Generación e identificación de gases inorgánicos a microescala
Muller-Carrera, Graciela Edith
;
Rivero-Muller, Adolfo
Mots clau: Generació, identificació, microescala, gasos inorgànics (clor, amoníac, òxids).
Keywords: Generation, identification, micro-scale, inorganic gases (chlorine, ammonia, oxides).
Palabras clave: Generación, identificación, microescala, gases inorgánicos (cloro, amoníaco, óxidos).
DOI:
10.2436/20.2003.02.55
P. 46-51
Quin indicador utilitzaré en una valoració àcid-base?
Díaz i Rovira, Lourdes
;
Pros i González, Modest
Mots clau: Volumetria, indicador, corba de valoració, alíquota, pH-metre.
Keywords: Titration, indicator, titration curve, aliquot, pH-meter.
DOI:
10.2436/20.2003.02.56
P. 52-58
Altres