IEC Portal de publicacions > Novetats editorials


Referència: 49422
Educació Química : EduQ



Volum: 12 : 2012
Data d´edició: 2012
ISSN (format paper): 2013-1755
ISSN (format digital): 2013-1720
Descripció física: 62 p. : il·l. col. ; 30 cm
Editorial: IEC

Altres números:

Afegir a la cistella
  10,00 €  
Sumari  

Editorial

Un Número monogràfic dedicat a "Química i societat"
Caamaño Ros, Aureli ; Guitart i Mas, Fina

P. 3
Citació bibliogràfica Text completText complet

Química i societat

La Crisis de los alimentos y el pan: abordaje de los fenómenos químicos y sociales
Echeverría, Agustina R. ; Oliveira Costa, Lorenna Silva ; Cristine dos Santos, Michelly
Matèries:   Química - Experiments - Ensenyament
Pa
Aliments - Composició
Mots clau: Temes vivencials, crisi dels aliments, pa, relacions CTSA.
Keywords: Experiential themes, food crisis, bread, CTSA relations.
Palabras clave: Temas vivenciales, crisis de los alimentos, pan, relaciones CTSA.

P. 4-11
Citació bibliogràfica Resum Abstract Resumen Text completText complet

L'Assecat de les fruites: idees generals i la seva possibilitat d'utilització com a recurs didàctic
Martínez Pons, José A.
Matèries:   Aliments - Conservació
Química - Experiments - Ensenyament
Aliments - Assecatge
Mots clau: Transferència de matèria, deshidratació i assecat, conservació dels aliments, reaccions d’embruniment
Keywords: Transfer of matter, dehydration and drying, conservation of food, brownnosing reactions.

P. 12-19
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Cores e corantes dos bordados de Castelo Branco: interação de contextos formais e não formais na educação em química
Paixão, Fátima ; Pereira, Mariette M. ; Cachapuz, António F.
Matèries:   Tints i tenyit - Química
Química - Experiments - Ensenyament
Química - Ensenyament
Mots clau: Contextos formals i no formals, educació en química, colorants, brodats de Castelo Branco.
Keywords: Formal and non-formal contexts, chemistry education, dyes, embroidery of Castelo Branco.

P. 20-28
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Fazer sorvete para aprender sobre abaixamento da temperatura de congelamento
Andreotti Favaro, Martha Maria ; Shimamoto, Gustavo Giraldi ; Rossi, Adriana Vitorino ; Aparecido Bertran, Celso
Matèries:   Aliments congelats
Química - Ensenyament secundari
Química - Experiments - Ensenyament
Mots clau: Gelat, propietats col·ligatives, emulsió, experimentació contextualitzada.
Keywords: Ice cream, colligative property, emulsion, contextualized experimentation. Ice cream, colligative property, emulsion, contextualized experimentation.

P. 29-36
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Els Perfums de la vida quotidiana a l'aula
Segura i Fàbregas, Marta ; Valls i Casanovas, Josep M.
Matèries:   Perfums
Química orgànica - Experiments
Química - Ensenyament
Mots clau: Química quotidiana, perfums, isomeria, tècniques de separació, treball experimental.
Keywords: Daily chemistry, perfums, isomerism, separation techniques, experimental work.

P. 37-46
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Els Colors dels aliments
Castells Esqué, Pere
Matèries:   Aliments - Color
Fundació Alícia
Química - Ensenyament
Aliments - Anàlisi
Mots clau: Acidesa, pH, pigments, colorants, cuina, aliments.
Keywords: Acidity, pH, pigments, dyes, cooking, food.

P. 47-54
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Food additives in chemistry lessons
Mladenovic, Ivana ; Korolija, Jasminka ; Mandic, Ljuba ; Matijasevic, Igor ; Marinkovic, Dragan
Matèries:   Additius alimentaris
Química - Ensenyament secundari
Mots clau: Projecte CTS, additius alimentaris, treball pràctic.
Keywords: STS project, food additives, lab work.

P. 55-59
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Encontres


XXIV Debat de Química a l'Institut d'Estudis Catalans
Vieta i Corcoy, Pep Anton ; Guitart i Mas, Fina
Matèries:   Química - Ensenyament - Congressos

P. 61
Citació bibliogràfica Text completText complet

Ressenyes

Herradón Garcia, Bernardo. Los Avances de la química. Madrid: CSIC; La Catarata, 2012.
Vieta i Corcoy, Pep Anton
Matèries:   Química - Ressenyes de llibres

P. 62
Citació bibliogràfica Text completText complet

Altres


Dades de l´usuari/ària

Per a navegar pel portal necessiteu Mozilla o Microsoft Internet Explorer (recomanem la versió 5.0 o superior).
Amb altres navegadors i/o resolucions podria ser que visualitzéssiu incorrectament alguna de les pàgines del portal.