Portal de publicacions
> Novetats editorials
Referència: 64602
|
|
Volum: 47 : desembre 2019
Data d´edició: 2019
ISSN (format paper): 0213-0319
ISSN (format digital): 2013-9780
Descripció física: 151 p. : il·l. ; 24 cm
Editorial: IEC
|
|
Altres números:
|
|
|
|
|
Articles
Alimentació i energia (I): estat de la qüestió
Riba i Romeva, Carles
; Flotats i Ripoll, Xavier
Mots clau: alimentació, dades FAO, energia, fertilitzants, malbaratament
alimentari..
Keywords: alimentación, datos FAO, energía, fertilizantes, despilfarro
alimentario.
DOI:
10.2436/20.1503.01.102
|
P. 7-43
|
Crisi econòmica i resiliència al territori rural català. L'ocupació manufacturera a les comarques rurals del 2008 al 2017
Rosell i Foxà, Jordi
; Viladomiu i Canela, Lourdes
Mots clau: indústria rural, crisi econòmica, ocupació manufacturera.
Keywords: rural industry, economic crisis, industrial employment
Palabras clave: industria rural, crisis económica, empleo manufacturero.
DOI:
10.2436/20.1503.01.103
|
P. 45-59
|
Hortus florilegium: l'arribada de les plantes exòtiques a casa nostra i el naixement d'una nova professió
Cartañà i Pinén, Jordi
Mots clau: jardineria, horticultura, viverista, espècies exòtiques, Països
Catalans, segles XVI-XIX.
Keywords: gardening, horticulture, nursery gardening, exotic species,
Catalan
Countries, 16th-19th centuries.
Palabras clave: jardinería, horticultura, viverista, especies exóticas, Países
Catalanes, siglos XVI-XIX.
DOI:
10.2436/20.1503.01.104
|
P. 61-82
|
Agronomia i màgia en la traducció de Ferrer Saiol de l' Opus agriculturae de Pal·ladi
Sebastian Torres, Raimon
Mots clau: agronomia romana, màgia romana, Opus agriculturae, Pal·
ladi, Ferrer Saiol.
Keywords: Roman agronomy, Roman magic, Opus agriculturae, Palladius,
Ferrer Saiol.
Palabras clave: agronomía romana, magia romana, Opus agriculturae,
Paladio, Ferrer Saiol.
DOI:
10.2436/20.1503.01.105
|
P. 83-104
|
Aprenent de formatger: estudi de la influència del tipus de quall en l'elaboració de formatges amb llet de cabra de Can Pauet
Alcañiz Garcia, Clàudia
Mots clau: explotació ovina i cabruna, bestiar, quall, formatge, coagulació.
Keywords: goat and sheep farm, livestock, rennet, cheese, coagulation.
Palabras clave: explotación ovina y caprina, ganado, cuajo, queso, coagulación.
DOI:
10.2436/20.1503.01.106
|
P. 105-121
|
Agrofòrum
El Servei de Nutrició i Benestar Animal de la Universitat Autònoma de Barcelona
Castillejos, Lorena
; Llonch, Pol
; Solà-Oriol, David
Mots clau: nutrició animal, maneig, benestar animal, producció bovina,
producció porcina, avicultura.
Keywords: animal nutrition, management, animal welfare, bovine production,
swine production, poultry farming.
Palabras clave: nutrición animal, manejo, bienestar animal, producción
bovina, producción porcina, avicultura.
DOI:
10.2436/20.1503.01.107
|
P. 125-141
|
Ressenya del llibre Raïms. Les principals varietats catalanes: història, cultius i vins
Escala Esteve, Jordina
DOI:
10.2436/20.1503.01.108
|
P. 143-145
|
[Altres]
Normes de presentació dels originals
|
|
|
|