Portal de publicacions
null
Referència: 44762
Volum: 13 : núm. 1 (juny 2011)
Data d´edició: 2011
ISSN (format paper): 1137-7976
ISSN (format digital): 2013-987X
Descripció física: 48 p. : il·l. col. ; 30 cm
Editorial: IEC
Altres números:
(PDF) 22 : desembre 2023
(PDF) 21 : 2022
(PDF) 20 : 2021
(PDF) 19 : 2020
(PDF) 18 : 2019
(PDF) 17 : 2018
(PDF) 16 : 2016
(PDF) 15 : 2015
(PDF) 14 : Número 2 (2014)
(PDF) 14 : núm. 1 (2014)
(PDF) 13 : núm. 2 (desembre 2011)
(PDF) 13 : núm. 1 (juny 2011)
(PDF) 12 : núm. 2 (desembre 2010)
(PDF) 12 : núm. 1 (maig 2010)
(PDF) 11 : núm. 2 (desembre 2009)
(PDF) 11 : núm. 1 (juliol 2009)
(PDF) Núm. 13 : desembre 2008
(PDF) Núm. 12 : maig 2008
(PDF) Núm. 11 : setembre 2007
(PDF) Núm. 10 : desembre 2006
(PDF) Núm. 9 : maig 2006
(PDF) Núm. 8 : novembre 2005
(PDF) Núm. 7 : febrer 2005
(PDF) Any 5, núm. 6 : des. 2002
(PDF) Any 4, núm. 5 : juny 2000
(PDF) Any 3, núm. 4 : setembre 1999
(PDF) Any 3, núm. 3 : gener 1999
(PDF) Any 2, núm. 2 : juliol 1998
(PDF) Any 1, núm. 1 : desembre 1997
(PDF) Any 1, núm. 0 : desembre 1996
Editorial
Articles
Prendre cinc racions al dia entre fruites i hortalisses, un repte accessible per a tothom
Moñino Gómez, Manuel
;
Cervera Ral, Pilar
Mots clau: Fruites, hortalisses, verdures, antioxidants, promoció de la salut,
prevenció de malalties prevalents.
Keywords: Fruit, vegetables, antioxidants, health promotion, prevalent disease
prevention.
DOI:
10.2436/20.2505.01.47
P. 3-10
Innovacions en l'enginyeria d'aliments : tecnologies emergents
Ibarz Ribas, Albert
;
Falguera, Víctor
Mots clau: Tecnologies emergents, irradiació ionitzant, escalfament IR,
escalfament dielèctric, escalfament òhmic.
Keywords: Emerging technologies, ionising irradiation, IR heating, dielectric heating, ohmic heating.
DOI:
10.2436/20.2505.01.48
P. 11-20
Som graminívors els humans? Una aproximació paremiològica a la qüestió
Renom Vilaró, Pere
Mots clau: Graminívors, omnívors, cereals, pa, dieta, dietètica, refranys, saber popular, tradició, aliment, mediterrània, cuina catalana.
Keywords: Graminivorous, omnivorous, cereals, bread, diet, dietetics, proverb,
popular knowledge, tradition, food, Mediterranean, Catalan cuisine.
DOI:
10.2436/20.2505.01.49
P. 21-27
Millora nutricional dels ous i la carn de pollastre mitjançant l'alimentació
Barroeta, Ana C.
;
Vilarrasa, Ester
Mots clau: Ous, carn de pollastre, modificació nutricional, lípids, vitamina E.
Keywords: Eggs, chicken, nutritional modification, lipids, vitamin E.
DOI:
10.2436/20.2505.01.50
P. 28-35
Importància biològica dels additius antioxidants en alimentació animal
Peris, Sílvia
Mots clau: Oxidació lipídica, etoxiquina, alimentació animal.
Keywords: Antioxidants, lipid oxidation, ethoxyquin, animal nutrition.
DOI:
10.2436/20.2505.01.51
P. 36-41
Vibrio parahaemolyticus : característiques i viabilitat en matrius de peix
Calvo Torras, M. Àngels
;
Arosemena Angulo, Leonardo
;
Domínguez Clavería, Lídia
;
Girmé Vidal, Gisela
;
Rodríguez González, María
;
Adelantado Faura, Carles
;
Pérez Caullán, Lucía
Mots clau: Vibrio parahaemolyticus, viabilitat, salmó, tonyina.
Keywords: Vibrio parahaemolyticus, viability, salmon, tuna.
DOI:
10.2436/20.2505.01.52
P. 42-44
Entrevista
Museus
Museu Agbar de les Aigües