Portal de publicacions
r
Referència: 49422
Volum: 12 : 2012
Data d´edició: 2012
ISSN (format paper): 2013-1755
ISSN (format digital): 2013-1720
Descripció física: 62 p. : il·l. col. ; 30 cm
Editorial: IEC
Altres números:
(PDF) 32 : juny 2023
(PDF) 31 : desembre 2022
(PDF) 30 : Juny 2022
(PDF) 29 : 2021
(PDF) 28 : 2021
(PDF) 27 : desembre 2020
(PDF) 26 : juny 2020
(PDF) 25 : 2019
(PDF) Número 24 : juny 2018
(PDF) Número 23 : 2017
(PDF) 22 : 2016
(PDF) 21 : 2015
(PDF) Número 20 : 2015
(PDF) Número 19 : 2014
(PDF) Número 18 : 2014
(PDF) Número 17 : 2014
(PDF) Número 16 : 2013
(PDF) Número 15 : 2013
(PDF) 14 : 2013
(PDF) 13 : 2012
(PDF) 12 : 2012
(PDF) 11 : 2012
(PDF) 10 : 2011
(PDF) 9 : 2011
(PDF) 8 : 2011
(PDF) 7 : 2010
(PDF) 6 : 2010
(PDF) 5 : 2010
(PDF) 4 : 2009
(PDF) 3 : 2009
(PDF) 2 : 2009
(PDF) 1 : 2008
Editorial
Química i societat
La Crisis de los alimentos y el pan: abordaje de los fenómenos químicos y sociales
Echeverría, Agustina R.
;
Oliveira Costa, Lorenna Silva
;
Cristine dos Santos, Michelly
Mots clau: Temes vivencials, crisi dels aliments, pa, relacions CTSA.
Keywords: Experiential themes, food crisis, bread, CTSA relations.
Palabras clave: Temas vivenciales, crisis de los alimentos, pan, relaciones CTSA.
DOI:
10.2436/20.2003.02.86
P. 4-11
L'Assecat de les fruites: idees generals i la seva possibilitat d'utilització com a recurs didàctic
Martínez Pons, José A.
Mots clau: Transferència de matèria, deshidratació i assecat, conservació dels aliments, reaccions d’embruniment
Keywords: Transfer of matter, dehydration and drying, conservation of food, brownnosing reactions.
DOI:
10.2436/20.2003.02.87
P. 12-19
Cores e corantes dos bordados de Castelo Branco: interação de contextos formais e não formais na educação em química
Paixão, Fátima
;
Pereira, Mariette M.
;
Cachapuz, António F.
Mots clau: Contextos formals i no formals, educació en química, colorants, brodats de Castelo Branco.
Keywords: Formal and non-formal contexts, chemistry education, dyes, embroidery of Castelo Branco.
DOI:
10.2436/20.2003.02.88
P. 20-28
Fazer sorvete para aprender sobre abaixamento da temperatura de congelamento
Andreotti Favaro, Martha Maria
;
Shimamoto, Gustavo Giraldi
;
Rossi, Adriana Vitorino
;
Aparecido Bertran, Celso
Mots clau: Gelat, propietats col·ligatives, emulsió, experimentació contextualitzada.
Keywords: Ice cream, colligative property, emulsion, contextualized experimentation. Ice cream, colligative property, emulsion, contextualized experimentation.
DOI:
10.2436/20.2003.02.89
P. 29-36
Els Perfums de la vida quotidiana a l'aula
Segura i Fàbregas, Marta
;
Valls i Casanovas, Josep M.
Mots clau: Química quotidiana, perfums, isomeria, tècniques de separació, treball experimental.
Keywords: Daily chemistry, perfums, isomerism, separation techniques, experimental work.
DOI:
10.2436/20.2003.02.90
P. 37-46
Els Colors dels aliments
Castells Esqué, Pere
Mots clau: Acidesa, pH, pigments, colorants, cuina, aliments.
Keywords: Acidity, pH, pigments, dyes, cooking, food.
DOI:
10.2436/20.2003.02.91
P. 47-54
Encontres
Ressenyes
Altres