IEC Portal de publicacions > Revistes i butlletins


Referència: 72942
TECA : tecnologia i ciència dels aliments



Enllaç: ISSUU

Volum: 23 : 2024
Data d´edició: 2024
ISSN (format paper): 1137-7976
ISSN (format digital): 2013-987X
Descripció física: 85 p. : il·l. ; 28 cm
Editorial: IEC

Altres números:

Afegir a la cistella
  9,10 €  
Sumari  

Editorial


Articles

In memoriam a Josep Obiols i Salvat (1933-2024)
ACCA. Junta directiva
Matèries:   Obiols i Salvat, Josep - Necrologia

DOI: 10.2436/20.2005.01.129

P. 4-5
Citació bibliogràfica Text completText complet

Proposta d'estratègies de recerca en nutrició personalitzada en estadis clau de l'envelliment reproductiu femení dirigides al benestar durant la postmenopausa
Puiggròs Llavinés, Francesc ; Caimari Palou, Antoni
Matèries:   Menopausa
Dones - Alimentació
Mots clau: dona, (peri)menopausa, nutrició de precisió, nutrició personalitzada, metabotips, enterotips, tecnologies òmiques.
Keywords: women, (peri)menopause, precision nutrition, personalized nutrition, metabotypes, enterotypes, omics technologies.

DOI: 10.2436/20.2005.01.130

P. 6-12
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Cobertura dels micronutrients amb major risc de ser deficitaris en la població més gran de seixanta-cinc anys, beneficiària del Banc dels Aliments de Barcelona
Aguirre Freire, Stephany Gissel ; Rivero i Urgell, Montserrat ; Banqué Molas, Montserrat
Matèries:   Entitats sense ànim de lucre
Beneficència - Catalunya
Jubilats
Malbaratament d'aliments
Seguretat alimentària
Mots clau: malbaratament alimentari, bancs d’aliments, inseguretat alimentària, micronutrients.
Keywords: food waste, food banks, food insecurity, micronutrients.

DOI: 10.2436/20.2005.01.131

P. 13-25
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Proteïnes alternatives per al desenvolupament d'anàlegs carnis
Rubio Celorio, Marc
Matèries:   Proteïnes vegetals
Microalgues - Catalunya
Carn - Substituts
Mots clau: proteïnes vegetals, carn cultivada, micoproteïna, insectes, microalgues, transició proteica.
Keywords: plant-based proteins, cultured meat, mycoprotein, insects, microalgae, protein transition.

DOI: 10.2436/20.2005.01.132

P. 26-37
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Els joves investigadors de l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació
Rivero i Urgell, Montserrat
Matèries:   Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació - Socis
Alimentació - Investigació
Mots clau: joves, alimentació, catalans, Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació.
Keywords: young people, food, Catalans, Catalan Association of Food Sciences (ACCA).

DOI: 10.2436/20.2005.01.133

P. 38-43
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Sostenibilitat alimentària i salut: un camí vers un futur conjuminat. Compromís per a una alimentació saludable i sostenible
Garcia i Gabarra, Antoni ; Ribas Malagrida, Sandra
Matèries:   Sostenibilitat
Desenvolupament sostenible
Dieta mediterrània
Mots clau: sostenibilitat alimentària, Pacte Verd Europeu, objectius de desenvolupament sostenible, dieta mediterrània, estratègies alimentàries.
Keywords: food sustainability, European Green Deal, Sustainable Development Goals, Mediterranean diet, food strategies.

DOI: 10.2436/20.2005.01.134

P. 44-51
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Fermentació en estat sòlid: una tècnica amb gran potencial pel suprareciclatge (upcycling)
Vilas Franquesa, Arnau ; Villasante, Juliana
Matèries:   Sostenibilitat
Aliments - Indústria i comerç
Fermentació
Mots clau: fermentació en estat sòlid, sostenibilitat, components bioactius, indústria alimentària, valorització, suprareciclar.
Keywords: solid-state fermentation, sustainability, bioactive compounds, food industry, valorization, upcycling.

DOI: 10.2436/20.2005.01.135

P. 52-57
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet


Ingesta d'aliments ultraprocessats i relació amb la salut mental
Castells Cuixart, Marta ; Labad Urgell, Isabel
Matèries:   Salut mental
Aliments processats

DOI: 10.2436/20.2005.01.137

P. 62-63
Citació bibliogràfica Text completText complet

Efecte sobre la salut intestinal d'extractes obtinguts de fonts marines per a la seva potencial aplicació com a ingredients en l'elaboració d'aliments funcionals
Molina Olivera, Arnau
Matèries:   Algues com a aliment

DOI: 10.2436/20.2005.01.138

P. 64-65
Citació bibliogràfica Text completText complet

Avaluació de la detecció de fraus alimentaris mitjançant espectroscòpia de fluorescència front-face
Marín Anglada, Xavier
Matèries:   Anàlisi espectral

DOI: 10.2436/20.2005.01.139

P. 66-68
Citació bibliogràfica Text completText complet

Efecte d'una intervenció d'estil de vida de tres anys sobre la longitud dels telòmers en participants del PREDIMED-Plus: un assaig aleatori
Fernández de la Puente Cervera, María
Matèries:   Telòmer
Envelliment

DOI: 10.2436/20.2005.01.140

P. 69-70
Citació bibliogràfica Text completText complet

Actualització del coneixement en interaccions entre medicaments i aliments
García Perea, Aquilino ; Tur Marí, Josep Antoni ; Campo Arroyo, Carmen del
Matèries:   Medicaments i aliments - Interacció

DOI: 10.2436/20.2005.01.141

P. 71-74
Citació bibliogràfica Text completText complet

Sabies que...

Els aliments ultraprocessats i la salut mental
Castells Cuixart, Marta ; Labad Urgell, Isabel
Matèries:   Aliments processats
Salut mental

P. 75
Citació bibliogràfica Text completText complet

La fermentació de precisió és una tecnologia que s'utilitza per substituir la producció convencional de proteïnes
Chifré i Petit, Ricard
Matèries:   Fermentació
Carn - Substituts

P. 76
Citació bibliogràfica Text completText complet

Barcelona ha estat la capital dels oceans
Colomé Serveto, Ricard
Matèries:   Oceanografia - Investigació - Barcelona

P. 77
Citació bibliogràfica Text completText complet

La iniciativa global de seguretat alimentària (GFSI, de l'anglès global Food Safety Initiative) fomenta la seguretat alimentària a escala mundial
Vidal Ortega, Catherine
Matèries:   Seguretat alimentària

P. 77
Citació bibliogràfica Text completText complet

[Altres]



Dades de l´usuari/ària