IEC Portal de publicacions > Botiga

Referència: 65262


Autor: Aliments (Congrés) (2017-2018 : Barcelona, Catalunya)

Els aliments / Jordi Salas-Salvadó (editor)

Data d'edició: 2020
Descripció física: 132 p. : gràf. ; 30 cm
Entitats: Institut d'Estudis Catalans. Presidència
Institut d'Estudis Catalans. Publicacions generals
ISBN: 978-84-9965-531-4
Col·lecció: Publicacions de la Presidència. Sèrie major ; 7
Editorial: IEC
Resum

La producció i transformació dels aliments i la seva sostenibilitat en un món canviant, els elements que proporcionen seguretat alimentària, i els condicionants d’una alimentació correcta per assegurar un bon estat nutricional són temes d’alt interès en la nostra societat. Les àrees de coneixement que estudien totes aquestes vessants a l’entorn dels aliments i l’alimentació estan completament interrelacionades. En aquest context multidisciplinari, i com no podia ser de cap altra manera, neix aquest llibre que teniu a les mans, un recull de conferències en què diferents acadèmies i instituts de Catalunya han tractat temes d’interès actual relacionats amb els aliments i l’alimentació, amb la participació de professionals de formació i interessos diversos però complementaris.


Afegir a la cistella
  30,00 €  
Índex  

Altres


Comunicacions

Territori i aliments a Catalunya: una relació complexa
Maluquer de Motes, Jordi
Matèries:   Alimentació - Catalunya - Història
Agricultura - Catalunya - Història

P. 11-21
Citació bibliogràfica

Un gastroviatge per l'enopaisatge
Bujan, Josep
Matèries:   Vinicultura
Enoturisme - Catalunya
Gastronomia

P. 23-29
Citació bibliogràfica



Complements: actualitat i interès en salut pública
Diego, Xavier de
Matèries:   Salut pública
Alimentació - Dret i legislació - Unió Europea, Països de la

P. 51-58
Citació bibliogràfica

Medicalització dels aliments i aliments funcionals
Farré Roviar, Rosaura
Matèries:   Aliments funcionals
Dieta

P. 59-68
Citació bibliogràfica



Producció de proteïna destinada a l'alimentació animal a partir de microorganismes
Calvo Torras, M. Àngels ; Llupià i Mas, Josep ; Arosemena Angulo, Leonardo
Matèries:   Animals - Alimentació
Proteïnes
Microorganismes

P. 85-89
Citació bibliogràfica

Reptes per a la recol·lecció i la producció d'aliments d'origen aquàtic en un món cada cop més poblat
Piferrer i Circuns, Francesc ; Labarta, Uxío
Matèries:   Aqüicultura
Pesca

P. 91-106
Citació bibliogràfica


La nostra alimentació és sostenible? La dieta mediterrània com a exemple de sostenibilitat
Serra Majem, Lluís
Matèries:   Desenvolupament sostenible
Dieta mediterrània

P. 117-122
Citació bibliogràfica

"El frau més gran de la història": les conseqüències de l'agricultura per a la humanitat i per al medi ambient
Ros, Joandomènec
Matèries:   Agricultura - Aspectes ambientals

P. 123-132
Citació bibliogràfica

Dades de l´usuari/ària