IEC Portal de publicacions > Novetats editorials


Referència: 34462
TECA : tecnologia i ciència dels aliments



Volum: Núm. 13 : desembre 2008
Data d´edició: 2008
ISSN (format paper): 1137-7976
ISSN (format digital): 2013-987X
Descripció física: 60 p. : il·l. col. ; 30 cm
Editorial: IEC

Altres números:

Afegir a la cistella
  9,10 €  
Sumari  

Editorial


Tecnologia

Avenços en la investigació dels olis d'oliva de la varietat arbequina
Motilva Casado, Maria José
Matèries:   Oli d'oliva
Oliva arbequina
Mots clau: denominació d’origen protegida (DOP), arbequina, oli verge, polifenols.

P. 3-10
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Disseny d'aliments funcionals
Ramírez, Bartolomé
Matèries:   Aliments funcionals
Mots clau: aliment, dieta, salut, aliment funcional.
Keywords: food, diet, health, functional food.

P. 11-16
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Ciència

Les Micotoxines i el seu control en els aliments
Figueroa, Sara ; Centeno, Sara ; Adelantado Faura, Carles ; Calvo Torras, M. Àngels
Matèries:   Micotoxines
Aliments - Indústria i comerç - Control
Mots clau: micotoxines, control biològic, biocontrol.

P. 17-20
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Com s'ha d'abordar l'anàlisi d'al·lèrgens i la interpretació dels seus resultats?
González Valdelièvre, Pascal
Matèries:   Al·lèrgens
Mots clau: ingredients al·lergènics, tècniques analítiques (mètode ELISA, mètode PCR), kits de selecció.

P. 21-24
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Educació

Disseny d'un crèdit variable sobre hàbits saludables per al primer cicle de l'ESO
Carrillo, Elena
Matèries:   Hàbits alimentaris - Ensenyament
Mots clau: educació nutricional, crèdit variable, hàbits saludables.

P. 25-29
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Nutrició

La Funcionalitat de la luteïna i altres pigments carotenoides
Peris, Sílvia
Matèries:   Carotenoides
Progesterona
Càncer - Aspectes nutricionals
Mots clau: luteïna, zeaxantina, pigments carotenoides, degeneració macular, càncer, malalties cardiovasculars, immunitat, fonts dietètiques, biodisponibilitat.

P. 30-38
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Ciència i gastronomia

Recerca gastronomicocientífica : un món per descobrir
Castells Esqué, Pere
Matèries:   Cuina
Gastronomia
Mots clau: ciència i cuina, El Bulli, Celler de Can Roca, Sant Pau, Alícia.

P. 39-40
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Seguretat alimentària

La Declaració dels ingredients al·lergènics en l'etiqueta dels aliiments
Castell Garralda, Victòria
Matèries:   Al·lèrgia alimentària
Aliments - Etiquetatge
Mots clau: al·lèrgies alimentàries, intoleràncies alimentàries, etiqueta, legislació.
Keywords: food allergies, food intolerance, label regulations.

P. 41-45
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Entrevista

Ramon Segura Cardona
Matèries:   Segura Cardona, Ramon - Intervius

P. 46-48
Citació bibliogràfica Text completText complet

Legislació i normativa

Els Aliments funcionals i les declaracions alimentàries : una aproximació al Reglament CE 1924/2006 i als diferents tipus de declaracions alimentàries
Bañares Vilella, Silvia
Matèries:   Aliments - Dret i legislació
Aliments funcionals - Dret i legislació
Mots clau: aliments funcionals, PASSCLAIM, FUFOSE, al·legacions alimentàries, declaracions alimentàries, Reglament CE 1924/2006.
Keywords: funtional food, PASSCLAIM, FUFOSE, food claims, Regulation EU 1924/2006.

P. 49-53
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Alimentació i salut

Obesitat, avui
Roset i Elias, M. Assumpció
Matèries:   Obesitat
Mots clau: obesitat, pes, hàbits nutricionals i sedentaris, activitat física.
Keywords: obesity, weight, nutrional and sedentary habits, physical activity.

P. 54-56
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

Fires

Bta 2009, Barcelona Tecnologies de l'Alimentació, aposta per la innovació i la internacionalització
Matèries:   Barcelona Tecnologies de l'Alimentació (2009)
Aliments - Indústria i comerç - Exposicions

P. 57-58
Citació bibliogràfica Text completText complet

Museus

El Museu més dolç
Matèries:   Compota - Museus

P. 59-60
Citació bibliogràfica Text completText complet

Dades de l´usuari/ària