IEC Portal de publicacions > Revistes científiques


Referència: 71263
TECA : tecnologia i Ciència dels Aliments



Enllaç: ISSUU
Volum: 22 : desembre 2023
Data d´edició: 2023
ISSN (format paper): 1137-7976
ISSN (format digital): 2013-987X
Descripció física: 55 p. : il·l. ; 28 cm
Editorial: IEC

Altres números:

Afegir a la cistella
  9,10 €  
Sumari  

Editorial


Articles

Crisi climàtica i inseguretat alimentària al món
Reguant i Fosas, Francesc
Matèries:   Canvis climàtics - Antàrtida - Aspectes ambientals
Seguretat alimentària
Mots clau: crisi humanitària, canvi climàtic, inseguretat alimentària, medi ambient.
Keywords: humanitarian crisis, climate change, food insecurity, environment.

P. 3-12
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

En alimentació i salut, tot és massa complex per tenir explicacions senzilles
Savé Monserrat, Robert
Matèries:   Desenvolupament sostenible
Viticultura
Canvis climàtics
Dieta
Mots clau: alimentació, vitivinicultura, salut, canvi climàtic, sostenibilitat.
Keywords: : food, viticulture, oenology, health, climate change, sustainability.

P. 13-17
Citació bibliogràfica Resum Abstract Text completText complet

La lluita contra les notícies falses en el món de l'alimentació. Alimenta't amb ciència
Comas Basté, Oriol
Matèries:   Fake news
Alimentació

P. 18-21
Citació bibliogràfica Text completText complet

L'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació participa en els darrers congressos internacionals sobre ciències de l'alimentació
Celorio i Sardà, Ricard
Matèries:   Alimentació - Congressos

P. 22-23
Citació bibliogràfica Text completText complet

Sensors d'espectroscòpia d'infraroig proper per avaluar la frescor del peix i els cicles de congelació
Vergés i Basagaña, Clara
Matèries:   Criobiologia
Espectroscòpia infraroja
Productes pesquers - Conservació - Aspectes sanitaris

P. 24-26
Citació bibliogràfica Text completText complet

Incorporació d'estratègies visuals i sensorials a les dietes de textura modificada dels pacients majors de seixanta-cinc anys amb disfàgia a sòlids
Puiggròs Vega, Regina
Matèries:   Trastorns de la deglució

P. 27-28
Citació bibliogràfica Text completText complet

L'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, protagonista del centenari d'Einstein a Barcelona (1923-2023)
Castells Esqué, Pere
Matèries:   Einstein, Albert - Homenatges

P. 29-31
Citació bibliogràfica Text completText complet

La Fundació Ordesa celebra els vint anys
Ventura Arasanz, Isolda
Matèries:   Fundació Ordesa (Barcelona)

P. 32-35
Citació bibliogràfica Text completText complet



Sabies que...

Què hi ha darrere d'un vi amb denominació d'origen protegida?
Vidal Ortega, Catherine
Matèries:   Vi - Denominacions d'origen

P. 38
Citació bibliogràfica Text completText complet

La fermentació de precisió avança cap a la producció sostenible d'ingredients alimentaris
Puiggròs Llavinés, Francesc
Matèries:   Fermentació

P. 39
Citació bibliogràfica Text completText complet

Podem obtenir bistecs de carn sense necessitat de tenir una explotació ramadera
Chifré i Petit, Ricard
Matèries:   Carn

P. 40
Citació bibliogràfica Text completText complet

Les edats biològiques, cronològiques i metabòliques pot ser que no coincideixin
Sabater Sales, Glòria
Matèries:   Biologia

P. 41
Citació bibliogràfica Text completText complet

La doctora M. del Carmen de la Torre Boronat va ser pionera i experta internacional en el vi
Rivero i Urgell, Montserrat
Matèries:   Torre Boronat, M. del Carmen de la

P. 42
Citació bibliogràfica Text completText complet

A la Unió Europea vam malbaratar 127 Kg de menjar per persona l'any 2020
Banqué Molas, Montserrat
Matèries:   Malbaratament d'aliments

P. 43
Citació bibliogràfica Text completText complet

Models biomèdics per a l'estudi de la microbiota intestinal i l'estat d'ànim
Tibau Font, Joan
Matèries:   Intestins - Microbiologia

P. 44
Citació bibliogràfica Text completText complet

[Altres]

Benvolguts nous socis i noves sòcies
Rivero i Urgell, Montserrat

P. 45
Citació bibliogràfica Text completText complet


Dades de l´usuari/ària

Per a navegar pel portal necessiteu Mozilla o Microsoft Internet Explorer (recomanem la versió 5.0 o superior).
Amb altres navegadors i/o resolucions podria ser que visualitzéssiu incorrectament alguna de les pàgines del portal.